Každý z nás si to asi z dětství pamatuje – ten pocit zoufalství a bezmoci, když jsme se ještě jako děti nadšení životem ráno probudili a zjistili, že prší a z dnešního lesního nebo zahradního dobrodružství rozhodně nic nebude. Naštěstí vaše děti v Black Roofs nebo G Residence tenhle pocit nemusí zažít. Přinášíme pár tipů, jak si užít společný čas za deště pod střechou.

Obývákový minigolf

Tahle na první pohled banální aktivita v sobě skrývá mnohem víc legrace, než se na první pohled zdá. Už výroba herního náčiní totiž může být náramně zábavná. Použijete místo golfové hole deštník? Vařečku? Poslouží vám jako golfová jamka starý hrnec, talíř, nebo plastový kelímek? Bude každý hráč hrát s takovým náčiním, které si dokáže v omezeném čase opatřit, nebo budete používat jedno univerzální, aby lépe vynikly vlastní hráčské schopnosti? Výroba dráhy a dodatečných pravidel pak už nemá žádné limity, kromě vaší vlastní fantazie. Takže dlouhá chvíle nepřipadá v úvahu. Tou největší výhodou téhle aktivity v našich rezidencích Black Roofs ale je to, že získané zkušenosti a nadšení můžete využít hned v sousedství vašeho domova na osmnáctijamkovém golfovém hřišti. Pokud tak najdete celoživotní vášeň nejen pro své děti, ale třeba i pro sebe, může se jeden deštivý den v létě časem vyvinout v členství v golfovém klubu Albatross!

Kempování v domě

Nevyšlo vám kvůli špatnému počasí rodinné stanování? Proč hned házet flintu do žita? Postavte spolu s dětmi stan třeba uprostřed kuchyně, nechte děti spát ve spacácích a s pomocí knih a naučných tábornických videí se společně vzdělejte a lépe připravte na příště, až vám počasí bude lépe přát.

Zem je láva!

A na závěr jistota, která nikdy nezklame. Vaše G Residence nebo Black Roofs bydlení se v okamžiku promění v ohnivé peklo vulkanické erupce. Pravidla jsou jednoduchá, a proto velmi účinná – zem je láva, nesmíš se dotknout lávy. V očích dětí se tak z křesla stane kámen poslední záchrany, na kterém se budou pokoušet „přežít”. Na závěr hry potom můžete získat kladné body a přispěchat na záchranu imaginární helikoptérou.

Zlatá horečka pod střechou

Tady asi není potřeba žádné dlouhé vysvětlování. Domluvíte se s vašimi ratolestmi na povaze onoho „pokladu” (dobře poslouží pochutiny, nebo třeba oblíbená hračka, pokud chcete hru iniciovat bez přípravy – můžete ohlásit „únos”) a potom už jen sledujete, jak probíhá intenzivní pátrání maličkých detektivů. Jen pozor, abyste neprozradili své zaručené schovky pro narozeninové a vánoční dárky!

Víc o lokalitě Black Roofs