Máte malý byt, nebo prostorný rodinný domek? Máte rádi útulné prostředí s množstvím dekorací, nebo preferujete čistý minimalistický design? Tipy na to jak ušetřit místo v domácnosti se ale nakonec hodí úplně každému. V dnešní době existuje spousta možností jak interiér přizpůsobit přesně vašim představám – jednoduše, stylově a moderně. 

Poličky

Kupte si poličky. Hodně poliček. Ušetří spoustu místa, udělají prostor útulnější a dají se využít na tolik způsobů.

Tip: Kromě klasických bílých či dřevěných se nebojte experimentovat – co takhle na zeď pevně připevnit jednu ze starých knih a použít jako poličku ji? Nebo dnem přišroubovat ke zdi klasickou dřevěnou bedýnku?

Na zeď nepatří jen obrazy

Jezdíte rádi do práce na kole, ale nemáte garáž? A co takhle pověsit ho na zeď, přesně tak, jak to znáte z amerických filmů? Nebo odkládejte na kuchyňskou zeď hrnce a pánvičky. Zavěšením předmětů na jinak nevyužitý prostor dokážete ušetřit opravdu spoustu místa. 

Schovávaná

Každý máme něčeho až moc a je jedno, jestli se jedná o knihy, gramofonové desky, boty či kabelky. Není ale potřeba mít neustále všechno na očích. Kupte si vkusné úložné krabice, které snadno zastrčíte třeba pod postel či do skříně.

Dveře

Nad dveřmi je obvykle absolutně zbytečně nevyužitý prostor! Připevněte nad ně polici, kam schováte vše, co nepotřebujete používat denně a uvolněné místo na lépe přístupném místě využijte chytřeji.

Využijte koupelnové dveře

U dveří ještě zůstaneme. Díky klice zůstává mezi nimi a zdí pár centimetrů prostoru, i když jsou otevřené dokořán. Přidělejte na dveře háčky a vešáčky a využijte je na pověšení županu a ručníků.

Přidejte patro

Přistavět patro celému bytu či domu by bylo určitě nejlepším řešením, teď máme ale na mysli patro na spaní. V pokoji díky němu získáte dostatek místa i soukromí při zaslouženém odpočinku.

Myslete na místo i při výstavbě

Pokud máte tu výhodu, že si můžete své vysněné bydlení navrhnout od píky, soustřeďte se na šetření místa hned od začátku. Vestavěné skříně vypadají stylově a šetří místo, podlahové topení vám ušetří starosti s tím, jak zakrýt velké a ne úplně pohledné radiátory.

 

Podívejte se na zakomponování vestavěných skříní v ekodomech Black Roofs:

Na míru

Pokud máte pár korun ušetřeno, nebojte se zainvestovat do nábytku navrženého na míru. Můžete se tak spolehnout, že využijete každý centimetr čtvereční a navíc bude interiér vašeho domova přesně podle vašich představ.


Tip: Vestavěné skříně na míru vám poskytnout dostatek prostoru v pokoji například na psací stůl či křeslo. Navíc vypadají stylově a ladí s celkovým stylem interiéru. 

Jak prostorná je G Residence?