Teploty se opět šplhají ke třicítce a v Praze zase začíná být nedýchatelno. Pokud nepatříte mezi šťastlivce, kteří se i při bydlení v hlavním městě mohou pyšnit osvěžujícím bazénem na zahradě či terase, přečtěte si naše tipy na místa, kam se zajet osvěžit a odpočinout si. Rozhodnutí, zda si nakonec vyberete koupaliště, nebo přírodní vodní nádrž, necháváme na vás. 

Pakliže uměle vytvořené pláže, přecpané tobogány a bazény se zpoplatněný vstupem a předraženým občerstvením nejsou nic pro vás, vyražte do jednoho z magických přírodních koupališť.

Probošťská jezera

K rybníkům u Staré Boleslavi se nejlépe dostanete autem, které můžete nechat na přilehlém parkovišti. Buď si můžete roztáhnout deku na svazích okraje jezera mezi rybáři a několika dalšími turisty, a nebo si zaplatit 40,- (zlevněné vstupné činí 20,-) a strávit den v místním kempu. Tam si můžete užívat písečných pláží, hřiště a restaurací. Domácí mazlíčci tam ale bohužel mají vstup zakázán.

Pískovny Malvíny

Z Prahy jste autem v obci Malvíny za půlhodinku. Na místě můžete zdarma zaparkovat a užívat si výhody areálu, například možnosti vstupu se psy. Stánky s občerstvením či toalety tu ale nenajdete – alespoň si tak můžete naplno užívat krásy české přírody.

Lom Hříměždice

Lom proslavený festivalem High Jump, při kterém ho obsadí stovky nadšených plavců a skokanů, dozajista stojí za návštěvu i jindy než jen první srpnový víkend. Mimo festival je vstup do lomu zcela zdarma a na své si přijdou i milovníci potápění, přímo v lomu se totiž nachází potopený důlní vozík.

 


 

Máte radši komfort koupališť, možnost si kdykoliv koupit něco dobrého na zub, osvěžující drink či pohodlné toalety a ze všeho nejradši sjíždíte tobogány? I pro vás máme pár tipů kam v okolí Prahy zajet.  

Mladá Boleslav

Vyhřívané koupaliště nabízí vodní svět, dětské a sportovní hřiště, písečnou pláž s nafukovací trampolínou a spoustu občerstvení. Teplota vody navíc neklesne pod 26 stupňů Celsia, takže je ideální pro zimomřivce či na výlet i v podzimních měsících. O prázdninách se můžete zúčastnit i nočního koupání.

Kralupy nad Vltavou

Navštivte komplex 3 bazénů (50 m), bazén pro neplavce, brouzdaliště, skokanskou věž, zahrajte si plážový volejbal, nohejbal, tenis či kuželky a vyberte si ze široké škály občerstvení – a to jen půlhodinku od Prahy. Po rekonstrukci je koupaliště opravdu moderní a mimo jiné nabízí i 70metrový tobogán.

Šutka

Bezbariérový plavecký areál Šutka nabízí svým návštěvníkům nejen padesátimetrový krytý bazén, ale též vířivku, divokou řeku, 2 tobogány, vodopád, relaxační bazén, wellness, dětské brouzdaliště a vodní bar s občerstvením. Jedná se o jeden z nejmodernějších areálů v okolí a v letních měsících stojí určitě za návštěvu terasa s panoramatickým výhledem na Prahu. Výhodou je, že se sem dostanete i městskou hromadnou dopravou.

Bydlení na západ od Prahy