Pečlivě zvažujeme, kde pro vás stavíme nové domovy a není náhoda, že pro výstavbu unikátní G Residence jsme si vybrali právě Unhošť.

Město, které dýchá historii

První zmínky o tomto malebném městečku (městem se ovšem Unhošť stala až mezi lety 1783-89) pochází už ze 13. století. V té době patřila ke hradu Křivoklát. V 15. století byla Unhošť kulturním a hospodářským střediskem. Svůj znak s jelenem společně s dalšími městskými právy, například pečetit dopisy zeleným voskem, získala od Vladislava II. Jagellonského. Během třicetileté války bylo město velmi poničeno Sasy a Švédy a jeho obyvatele se museli ukrývat v lesích. 

V 19. století se Unhošť stala okresním městem, kterým zůstala až do roku 1949.

V roce 2003 se centrum Unhoště stalo městskou památkovou zónou.

Nejen v minulosti se město rychlo rozvíjelo kvůli své strategické poloze. Ani dnes místní nezahálí a snaží se dělat své životy v Unhošti příjemnější každým dnem. Jedná se taky o jednu z nejatraktivnějších lokalit pro rodinné bydlení, právě díky skvělé dostupnosti do hlavního města Prahy, stejně jako na letiště Václava Havla či do přilehlých Křivoklátských lesů.

Unhošť k vašim službám

Mohlo by se zdát, že opuštěním velkoměsta přijdete o všechny jeho výhody. V Unhošti ale najdete vše, co k pohodlnému každodennímu životu potřebujete. Nachází se tu mateřská a základní škola, umělecká škola, speciální škola Slunce, domov dětí, dětské hřiště a domov důchodců. 

Sportovci si přijdou na své díky mnoha sportovním klubům pod hlavička SOKOLa a TJ Unhošť, sportovní hale a fitcentru. Milovníci kultury ocení Melicharovo vlastivědné muzeum, městskou knihovnu a množství výstav a besed. Všichni si mohou užívat řadu akcí, které se ve městě pravidelně pořádají – například Běh Neumannovou Stezkou pořádaný SOKOLem, dětský den nebo burzu knih.

Na náměstí si můžete zajít do jedné z restaurací, cukráren a kaváren. Nechybí ani hospoda s vychlazeným pivem. 

O bezpečnost se stará hasičský sbor, ve městě je také stanice Policie ČR.

Dopravní dostupnost

Do okolních větších měst se dostanete pomocí mnoha přímých autobusových linek, do Prahy jezdí autobus dvakrát do hodiny přímo z náměstí (linka 307 a 319 Pražské integrované dopravy). Železniční zastávka se nachází 2 km od náměstí a obsluhuje přes 30 vlaků. Na Hlavním nádraží jste za 45 minut. 

Za městem vede dálniční tah z Karlových Varů a Plzně do Prahy. Autem jste na lince metra B a v nákupním centru Zličín za 15 minut.

Výhody bydlení v Unhošti

Klid

Uniknete velkoměstskému shonu a neustálým mačkanicím v hromadné dopravě. Všude dojdete pěšky a navíc do pár minut. 

Čistota

Zaprášené ulice, neustálé výpary z aut a tramvají, opilci dělající pod okny každodenně hluk a nepořádek. Tohle všechno můžete vyměnit za prostorné, udržované cesty lemované stromy, zachovalou architekturu a ticho.

Příroda

Příroda za domem má své kouzlo. Ať už jdete na procházku, výlet s kočárkem, se psem či si zaběhat, určitě oceníte čerstvý vzduch a krásné okolní lesy. Jsou mnohem příjemnější než  rutinní cesty plné semaforů a smogu, se kterými jste se museli spokojit ve velkoměstě.

Komunita

Malé město znamená komunitu. Pozdrav od souseda, když jdete přeparkovat auto, krátkou konverzaci se slečnou, co vám připravuje ranní kávu, vzájemnou výpomoc, když je potřeba. A to vás zahřeje více než neproniknutelná anonymita velkého města.

Vývoj okolí v budoucnu

Modernizace vlakového spojení do Kladna je už v pohybu, stejně jako výstavba odbočky přímo na letiště Václava Havla. Cesta z terminálu na nejbližší přestup na metro bude tak trvat pouhých 11 minut.  

Do sousední Jenče u Prahy investovala v uplynulých letech čínská e-commerce společnost 4PX Express za účelem vystavět nové distribuční centrum pro největšího čínského prodejce Alibabu. Skladuje se zde zboží převážně pro německý trh a zaměstnává až 500 lidí.

Ukažte mi G Residence