Existuje spousta příkladů, kdy se díky developerům změnily lokality k nerozeznání. Největší rozdíl je většinou vnímán právě u zapadlých a zchátralých čtvrtí, které developeři vnímají právě jako největší příležitost k rozvoji. Cena bydlení v těchto lokalitách je ještě před rozvojem hodně nízko a je to skvělá možnost pro výhodnou koupi nemovitosti s vysokým zhodnocením v budoucnu. Jak ale včas rozpoznat tuto příležitost?

Základem je důvěryhodnost developera

Pokud do lokality vstupuje menší developerská společnost, která za sebou ještě nemá projekty a hodlá v místě postavit jen pár domů, pravděpodobně se lokalita bude rozvíjet hodně pomalu v řádu i několik desítek let. Hlavní důkazem budoucího rozvoje je právě vstup zkušeného developera, který nechce vybudovat jen pár domků, ale zajímá se o rozvoj většího území a má v plánu velký projekt i například s vylepšováním veřejného prostranství a poskytnutí více občanského vybavení. Takový projekt už je příležitostí, jak si pořídit bydlení za tu nejlepší cenu s příznivým výhledem do budoucna.

Jak najít lokality s budoucím rozvojem

To není určitě vždy jednoduché, ale existuje několik zásad, které Vám v budoucnu mohou pomoci v hledání. Důležité je nepřetržitě sbírat informace o nových projektech a být v kontaktu s developery. Pokud se totiž dostanete do databáze klientů, tak se o všech projektech dozvíte jako první a pravděpodobně ještě před tím, než budou projekty vůbec zveřejněny. Alespoň tak je tomu u nás, tedy developerské společnosti GETBERG, která se soustředí na projekty v blízkosti hranic Prahy. Pokud u nás v současné době zákazník nenajde vhodnou jednotku, stále od nás dostává ty nejčerstvější informace o nových projektech a tím i ty nejvýhodnější nabídky.

Jak prověřit developera

Velkou roli hrají zkušenosti s dalšími obdobnými projekty. Prozkoumejte historii developera a koukněte se na všechny projekty, které dokončil nebo má aktuálně ve výstavbě. Právě zkušenosti napoví, že developer už se na trhu vyzná a dokáže vytipovat správné lokality. Velikost projektů vám řekne, zda je developer schopen rozvíjet i okolí nemovitostí a to je hodně slibnou stránkou při výběru lokality, která se bude rozvíjet i v budoucnu. Dalším indikátorem jsou partneři a případně financující banky. Pokud developer investuje do projektů ze svého, je tam větší pravděpodobnost, že projekt nebude schopen dostavět. Ideální je, pokud je developer propojen již se silnou bankou, která je ochotna do projektu investovat, to je známka důvěry i ze strany banky a navíc získáte snadněji hypotéku, protože banka má již s developerem kladné zkušenosti. Dávat ohled byste měli i na marketingové nástroje, jako jsou například propracované webové stránky. Developer, který chce komunikovat se svými klienty, se nebojí investovat do těchto nástrojů, aby svým klientům usnadnil cestu k informacím.

Jak developeři rozvíjí lokality

Když vstoupí prověřený developer do lokality s cílem postavit větší projekt a ovlivnit tak poměrnou část území, přiláká tak lokalita nejen nové obyvatele, ale také nové příležitosti. Hodnota daného území vzroste na hodnotě již během výstavby a díky více obyvatelům se následně v lokalitách objevují nové obchody, pracovní příležitosti a zájem i dalších developerů. Do vylepšování se zapojují samotné obce například v zajišťování efektivnější dopravy, lepší cesty nebo silnice a i novou výstavbou. Zkrátka pokud přijde do lokality větší developer, nastartuje v ní vývoj a lokalita je pak magnetem pro další zájmové skupiny a tím se neustále stává atraktivnější pro další příležitosti. V Praze je nespočet příkladů, kdy se teorie stala realitou.

 

Průmyslový Anděl je dnes rušným centrem

Ještě před vstupem zahraničních developerů se městská část Praha Smíchov pyšnila převážně průmyslem a továrnami. Například na místě bývalých Ringhofferových závodů dnes stojí nákupní a zábavní centrum, které bylo prvním nově postaveným vnitroměstským nákupním centrem v Praze. Dnes je okolí zastávky Anděl jednou z nejprestižnějších čtvrtí pro kancelářské prostory.

Ze zašedlého Karlína je nejlukrativnější čtvrť

Ještě před pár lety byla čtvrť zanedbaná a nebylo zde téměř žádné vyžití. Dnes je to nejlukrativnější část Prahy s restauracemi na každém kroku s hotely, kancelářemi a sídlem těch největších firem. V Karlíně se stále staví a rozvoj se zde nezastavil.

Neznámý Vysoký Újezd je nyní atraktivním místem pro bydlení

Oblast kousek od Prahy s nádhernou a neobjevenou přírodou byla ještě nedávno opomíjenou. Po našem vstupu a dokončení prvního projektu, jsme zde zahájili hned další projekt a momentálně zde staví největší developer v ČR.

Které lokality se budou rozvíjet

V Praze je to jednoznačně Palmovka a Masarykovo nádraží. Velcí developeři a velké projekty, které změní úroveň celé lokality jsou již schválené a brzy se zahájí jejich výstavba. Masarykovo nádraží se stane novou obchodní čtvrtí a nabídne spoustu pracovních míst i nových obchodů a navíc díky modernizaci nádraží, bude více propojeno se Středočeským krajem. Nejžhavější změnou v dopravním spojení bude právě trať rychlovlaku, která povede přes letiště až do Kladna. Do 30 minut se tak z Kladna dostanete přímo do centra. Právě proto jsme si vybrali lokalitu na Kladensku, která se bude v budoucnu hodně rozvíjet a my jsme prvním developerem, který zde kopne do hlíny.

Z Dubí se stane nejmodernější čtvrť u Prahy

Pokud bádáte po neobjevené lokalitě s vysokým potenciálem růstu, je to právě oblast Dubí. Právě tam se totiž chystají velké projekty a my jsme prvním developerem, který nakopne celý rozvoj. Postavíme tam totiž novou čtvrť s byty a parkem s občanskou vybaveností. Pro více informací navštivte ICON Park a objevte projekt se slibnou budoucností.

 

Chce se stát klientem a získávat informace o nových projektech jako první? Přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce nebo nás rovnou kontaktujte a my se vám budeme věnovat osobně.

Chci vědět o všem jako první