Přicházejí první teplé dny, které lákají všechny nedočkavce vytáhnout paty z baráku hned, co se po dlouhé zimě objeví sluníčko. Nejlepší je ale vyrazit za Prahu. V článku se dozvíte, co nejlepšího můžete zažít na čerstvém vzduchu jen 20 minut od Chodova podél řeky Sázavy.

 

V Praze jsou parky a stezky přeplněné prvními davy lidí a není divu, že spousta nedočkavců z Prahy utíká alespoň kousek za její hranice. V Dolním Posázaví toho zažijete mnohem více než v přeplněných parcích. Je tam totiž více prostoru, žádné fronty a hlavně více možností pro aktivity v nádherné přírodě. Zjistěte, co můžete zažít jen 20 minut od hranic Prahy v okolí projektu Forest Views a vyražte s celou rodinou za zážitky.

Na golf

Pokud pravidelně hrajete a považujete se za více než pokročilého hráče, určitě cestou do Dolního Posázaví navštivte jedno z nejvyhlášenějších golfových hřišť Oaks Prague, které je jediným klubem v ČR vlastnící licenci PGA National. V Pyšelích je potom další hřiště navržené od známého britského architekta K. Prestona srovnatelné s mistrovskými odpališti, ale i pro středně pokročilé hráče. 

Opravdovým skvostem mezi golfovými pláněmi je odpaliště u zámku Štiřín. Tady najdete oázu pro celou rodinu, protože hřiště připomíná spíše zámecký park, kde je spoustu druhů stromů a rybníčky se spousty lavičkami. Terén je trochu svahovitý a může pro Vás být i výzvou. Třešničkou na dortu je bílý altán, vedle kterého se pasou nutrie a plujou labutě. 

Vedle můžete navštívit rovnou i zámeckou zahradu nebo se dobře najíst v restauraci s obzvláště zajímavou architekturou.

Na výlety

Nezáleží jestli raději chodíte pěšky nebo jezdíte na kole. V Dolním Posázaví všechny cesty vedou Říma. Navštívit můžete rozhlednu Ládví, ze které máte výhled nad koruny stromů z 25 metrů. Z ní se pak dostanete lesem na další vyhlídku Vlková, která leží uprostřed rozsáhlé obory. A kousek dál je pak přírodní rezervace Grybla, kde je krásný okruh vhodný pro procházku s dětmi. Směrem k řece se pak můžete vydat na zříceninu Zbořený Kostelec, ze které je rovněž výhled, tentokrát ale na řeku Sázavu a kopcovitou krajinu s lesy. Pod ní navíc vede inline stezka podél řeky, která má několik kilometrů. Tohle je jen ochutnávka z celého Posázaví, ve skutečnosti je tam mnoho dalšího k vidění a určitě cestou potkáte tu nejkrásnější neobjevenou krajinu podél Sázavy plnou potůčků a skalisek.

Za dobrodružstvím

Není nic lepšího, co by dokázalo zklidnit Vaši duši, než je poslouchání tekoucí vody se zpěvem ptáků. Tady se ale na řece můžete parádně vyblbnout s celou rodinou. Udělejte si třeba jednodenní výlet na kanoi z Týnce nad Sázavou. Cestou poznáte nedotčenou přírodu, kterou jen tak z břehu neuvidíte. Pro opravdové dobrodruhy je tu i několikadenní plavba, na které zažijete nejintenzivnější zážitek spojený s přírodou, kempováním a dobrodružstvím. Na klidných částí Sázavy si můžete osahat i jízdu na paddleboardu, kterou můžete v létě spojit i s koupačkou. 

Ve Zlenicích je potom Senohrabská plovárna přímo pod zříceninou s dochovaným přívozem, který fungoval již ve Středověku. Na druhou stranu řeky se tak dostanete pomocí lodi s převozníkem, který k pohánění využívá pouhé bidlo. Takovou jízdu málokdy zažijete.

Na koně

Pokud milujete tato vznešená zvířata, v Dolním Posázaví o ně opravdu není nouze. Při každé procházce narazíte na velké výběhy s koňmi a stájí je v okolí požehnaně včetně areálů s letními tábory pro děti nebo drezurními obdélníky. Přímo z projektu Forest Views vede lesní stezka k areálu se stájemi Barochov, kde jsou rozsáhlé pláně s panoramaty lesů a polními cestami přímo mezi ploty výběhů.

Začínejte výlety přímo z domova

Dolní Posázaví patří mezi nejkrásnější krajinu Středočeského kraje a zatímco ostatní sem jezdí na dovolenou, vy tady můžete rovnou bydlet. Stavíme totiž nové domy se zahradou přímo uprostřed přírodního parku v Babicích Dařboži. Můžete začínat výlety rovnou ze svých dveří, protože ze zahrady budete propojení pěší cestou do Hornopožárského lesa. 

Zajímá Vás, jaké by to bylo tady bydlet? 

Jděte na forestviews.cz a objevte nové bydlení v srdci přírody. V první etapě máme domy 3+kk i 4+kk a všechny mají zahradu s terasou. Stačí vyplnit formulář na webu nebo zavolat na +420 220 873 614 a my se Vám obratem ozveme.

Ozvěte se mi