Bydlení v nejkrásnější krajině Středočeského kraje je nyní blíže, než si myslíte. Pouze 20 minut od Chodova vzniká projekt s řadovými domy, který je perfektní pro rodinu a navíc Vás propojí s okolní přírodou.

 

Přírodní parky Hornopožárský les a Velkopopovicko obklopují tento jedinečný projekt v srdci přírody. Tuto nádhernou krajinu však projekt nezastavuje, nýbrž revitalizuje území s výhledem do těchto parků. Vzniká totiž na území brownfieldu, kde měl kdysi podobný projekt vzniknout, ale bohužel se nedočekal dokončení. Nyní je tam několik nedokončených domů a bahnité cesty, ale již brzy se toto místo promění v úžasné místo pro rodinné bydlení v nejkrásnější krajině Středočeského kraje. A jak přirozeně zapadne do místní krajiny? Pokračujte ve čtení.

 

Do návrhu se zapojili experti

Přirozené zapadnutí projektu do krajiny s co nejmenším dopadem na okolní přírodu se stalo prioritou výstavby. Kvůli tomu se na projektu podíleli i krajináři a hydrologové, kteří pomohli projekt co nejvíce propojit s okolní přírodou, ale také do projektu vložili prvky, které dají místní vegetaci lepší podmínky. Do parku například navrhli suché poldry nebo také zajistili minimální přesouvání půdy kvůli výstavbě.

 

Co jsou suché poldry

Suché poldry slouží k zachycování a zadržování srážkových vod v krajině. Tyto konstrukce jsou v podstatě malé betonové nebo kamenné přehrady, které jsou umístěny na místech, kde voda může rychle odtékat nebo se rozlít. Když prší, voda je zachycena a zadržena v suchých poldrech, díky kterým se může postupně vsakovat do půdy, obnovovat podzemní zásoby vody a zvyšovat hladinu spodních vod. To přispívá k udržení stability ekosystému a snižuje riziko povodní. Navíc, když se voda postupně vsakuje do půdy, tak se zlepšuje i kvalita půdy a zvyšuje se biodiverzita v okolí. Suché poldry tedy pomáhají k udržení přírodní rovnováhy a k ochraně životního prostředí.

 

Les doslova za dveřmi

Aby měli rezidenti co nejpohodlnější přístup do okolního přírodního parku, speciálně jsme navrhli pěší cesty mezi domy, které jim poskytují bezpečný pohyb nejen skrz celý projekt, ale také naprosto bezpečnou dostupnost do parku nebo okolních lesů a přírody. Myšlenkou je poskytnout dětem volnější pohyb mimo svůj domov a bezpečně je dostat na hřiště, do lesa nebo do parku. Celkově tedy mít za dveřmi pěší cestu do lesa má pozitivní dopad na zdraví, životní styl, ochranu přírody a komunitu.

 

Proč je propojení s přírodou důležité

Zlepšuje Vám zdraví a pohodu, protože pravidelné procházky v přírodě jsou prospěšné pro fyzické i duševní zdraví. Pobyt v lese Vám sniží hladinu stresu, zlepší náladu a pomůže odpočinout si od každodenních starostí. Blízkost přírody Vás navíc podpoří v aktivním životním stylu, protože si pravděpodobněji nandáte tenisky a půjdete se projít do lesa za domem. Posílíte vztah Vašich dětí k přírodě a zároveň budete mít větší prostor pro setkávání a společné aktivity s lidi z okolí a zlepšíte si tím sociální vazby se sousedy.

 

Domy s šetrným vytápěním

Samozřejmě nejen celý urbanismus bere ohled na okolní krajinu, ale také samotné domy, které šetří planetu i Vaší peněženku. V domech bude nainstalované podlahové vytápění napojeno na tepelné čerpadlo, což dohromady zajišťuje ekologický i ekonomický způsob vytápění. Tepelné čerpadlo nevyužívá fosilní paliva a dokáže vytápět v zimě i chladit v létě. Domy budou navíc připraveny na osazení fotovoltaikou nebo napojení nabíječky pro elektromobily.

Projekt Forest Views je koncipován tak, aby minimalizoval negativní dopad na životní prostředí a zároveň poskytoval kvalitní a zdravé bydlení pro obyvatele.

 

Láká Vás bydlení v srdci přírody?

Všechny domy 3+kk a 4+kk mají vlastní zahradu a navíc parkování přímo u dveří. Projekt také propojuje velký park s dětským hřištěm a navíc v něm najdete i mateřskou školu, obchod a kavárnu. 

Více o tomto výjimečném projektu najdete na forestviews.cz nebo rovnou vyplňte formulář a my Vám odpovíme na všechny Vaše dotazy.

Více o Forest Views