Ptáte se, zda se vyplatí čekat s koupí nemovitosti v roce 2023? Podívejte se na rozhovor s 8 experty na trh nemovitostí, díky kterým získáte relevantní informace a budete více v obraze. 

 

Video vzniklo z více než 8 hodinového materiálu natočených rozhovorů, ze kterého se podařilo vytáhnout to nejdůležitější a vytvořit tak 30 minut relevantních informací o trhu. Experti v rozhovoru jsou podnikatelé a pracovníci v různých oborech na trhu nemovitostí. Díky tomu máte šanci se dozvědět informace z různých úhlů pohledu.

 

Podívejte se na rozhovor.

Poptávka v době pandemie byl extrém

V té době se poptávka po nemovitostech extrémně zvýšila za podpory České národní banky, vlády, strachu z budoucnosti a nakonec i české touhy po vlastním bydlení. Ačkoliv v médiích dnes píšou o extrémním poklesu poptávky až o 70 %, je třeba si uvědomit, že takový rozdíl je v případě porovnávání extrémního období. Nicméně poptávka na trhu nezmizela, pouze se realizuje méně prodejů v důsledku podmínek hypotečních úvěrů.

Vyčkávací strategie nedává smysl

Pokud jste plánovali nebo plánujete koupi nového bydlení, ale zarazila Vás výše hypotečních úroků, mějte na paměti, že hypoteční úvěr si berete třeba až na 30 let a během té doby se úroky budou měnit a ceny nemovitostí budou během let opět růst. Když kupujete nemovitost, vždy se jedná o dlouhodobou investici, proto nedává smysl vyčkávat.

Ceny nemovitostí nemají kam klesat

Při koupi nového bydlení platí: čím dříve, tím lépe. Ceny nemovitostí totiž dlouhodobě rostou a budou růst i nadále z několika důvodů a tím hlavním je nedostatek nabídky, která se pravděpodobně v budoucnu ještě sníží v důsledku nerovnováhy na trhu, která ztěžuje fungování menších stavebních a developerských firem, které nejsou schopné absorbovat negativní faktory trhu jako jsou momentálně například výkyvy cen materiálů a energií. Poptávka na trhu stále přetrvává a je značně vyšší než nabídka.

Bydlení je životní investicí

Investice, která dává opravdu smysl, je právě do prostoru, ve kterém trávíte nejvíce času. Tedy do nového domova, kde se budete cítit dobře ještě několik dalších let. Vybírejte si lokality, které mají potenciál rozvoje, protože právě tam bude hodnota Vaší nemovitosti růst rychleji.

 

Přemýšlíte nad novým bydlením?

Vhodná doba pro koupi nového bydlení je vždycky teď a my Vám se vším rádi pomůžeme. Poskytujeme nové bydlení v okolí Prahy, kde najdete vyšší kvalitu života. Záměrně vybíráme lokality s výbornou dostupností Prahy, občanskou vybaveností a potenciálem růstu v budoucnu.

 

Spojte se s námi a my Vám pomůžeme vybrat ideální projekt dle Vašich potřeb nebo zůstaneme v kontaktu a když se něco nového objeví, dozvíte se to od nás jako první.

Spojte se s námi