Pod pojmem moderní bydlení se dnes skrývá nejen nadčasový a promyšlený design, ale také technologie, které dokáží poskytnout větší komfort a hlavně snižují náklady na spotřebu. Přečtěte si článek o tom, jak takové technologie fungují v hotových novostavbách.

 

Pokud stále přemýšlíte, jak se vyhnout vysokým cenám za energie, asi už Vás napadlo pořídit si solární panely, tepelné čerpadlo nebo další alternativy, které by Vám pomohly. Bohužel ale ne každá stavba je přizpůsobena těmto technologiím a vysoká poptávka navíc nyní prodloužila dodací a instalační lhůty.

 

Základem je připravenost stavby

Aby Vám nové technologie v domě fungovaly co nejlépe, je potřeba na ně připravit i stavbu. Důležitým prvkem je kvalitní izolace a zateplení, protože pokud máte starší dřevěná okna, tepelné čerpadlo ani rekuperace by se Vám v podstatě absolutně nevyplatilo. U starší zástavby je montování nových technologií opravdu nákladné, protože je potřeba do stavby investovat více ještě před jejich instalací a dát ji stejnou kondici jako má novostavba.

 

Jak fungují technologie v těchto novostavbách

Tyto trojdomy jsou navrženy pro maximálně možnou úsporu energií a technologie dokážou pokrýt až 70 % nákladů. Kouzlo tkví v promyšlenosti celé stavby již v jejím prvopočátku a ve vzájemném propojení všech technologií tak, aby vytvořily synergii a navzájem se doplňovaly.

 

Solární panely ukládají energii do úložné baterie

Celý trojdům má 22 solárních panelů s výkonem 10 kWh, které jsou napojené na úložnou baterii. Nespotřebovaná energie je tak využitá pro ohřívání vody v bojleru nebo proudí zpět ke zdroji, který Vám za přebytky platí fixní částku. Navíc využijete elektřinu, kterou opravdu spotřebujete díky výkonu nejmodernějšího hybridního asymetrického střídače.

 

Rekuperace je propojená s tepelným čerpadlem

Ohřívání nebo ochlazování vzduchu je nejjednodušší formou regulace teploty a díky tepelnému čerpadlu od Jablotronu propojenému s rekuperací si v zimě užijete dostatek tepla a protože je obohaceno o jednotku CoolBreeze, v létě si snadno snížíte teplotu, aby Vám bylo příjemně. Rekuperační jednotka má v zimě spotřebu asi jako rychlovarná konvice a udržuje v domě čerstvý vzduch i bez větrání, což ještě více podporuje úsporu tepla v domácnosti.

 

Elektrické podlahové vytápění je méně náročné

V případě potřeby je v zimě k dispozici navíc elektrické podlahové vytápění. Výhodou této varianty vytápění je jeho instalace přímo pod podlahu, díky čemuž jsou náklady vytápění nižší. Naopak v případě teplovodního podlahového vytápění je nutno instalovat topení pod betonovou vrstvu a je tedy potřeba více energie pro ohřívání podlahy. Opět je tedy zvolená varianta s nižší náročností na energie.

 

Venkovní žaluzie podporují izolaci

Technologicky nejvyspělejší venkovní žaluzie můžete ovládat mobilem třeba z gauče. Široké a pevné lamely Vám poskytnou nejen dokonalé zastínění, ale také udrží teplotu a tím snižují potřebu vytápění například v noci, kdy je teplota venku nejnižší. Navíc zlepšují nedobytnost Vašeho domova a ještě zamezí hluku z okolí.

 

Nabíjecí stanice pro elektromobil šetří čas i peníze

Pro váš elektromobil už nemusíte hledat speciální nabíjecí stanici a dlouho čekat, než se Vám nabije. Teď ho zapojíte přes noc do nabíječky umístěné rovnou u dveří svého domu a nemusíte nic řešit.

 

Navíc je tam příprava na krb

V prostorné kuchyni spojené s obývacím pokojem je připravené místo pro instalaci krbu. Což je další alternativou pro vytápění a zároveň se stane Váš domov ještě útulnějším.

 

Máte štěstí, tyto domy jsou právě v prodeji

Celkem 12 jednotek o dispozici 4+kk nebo 5+kk jsou právě v prodeji a navíc jsou kompletně postavené a připravené k Vašemu nastěhování. Výhodou je také zabudovaná designová kuchyň, která je kompletně vybavená spotřebiči. Stačí Vám tedy jen sbalit kufry a můžete se rovnou nastěhovat.

Prohlédněte si tyto domy detailněji na sunvalley.cz

Prohlédnout domy