Při vybírání nového bydlení je lokalita jednou z prvních priorit. Atmosféru Vašeho domova totiž tvoří mimo Vaši rodinu a interiér i jeho prostředí, do kterého patří lidé, občanská vybavenost, dostupnost přírody nebo třeba pohodlnost cesty do zaměstnání. Jak tedy postupovat při výběru a na co se zaměřit?

Navštivte lokalitu osobně

Pod lokalitou si může každý představit trochu jiné měřítko vzdálenosti. Proto je dobré udělat si výlet a prozkoumat lokalitu osobně, nejlépe s prodejcem, který Vám celou lokalitu ukáže rychleji, než kdybyste se vydali na místo sami. Prvotní vzdálenost můžete označit jako kroky od dveří Vašeho budoucího domova. Otázkou tedy pro Vás je: Co se nachází nebo bude nacházet v docházkové vzdálenosti? Dalším měřítkem je pak lokalita dostupná autem či autobusem.

Nakoukněte do budoucnosti

Od lokality se odráží také cena nemovitosti, ale nízká cena vždy nemusí značit , že se jedná o lokalitu, kterou byste měli hned zavrhnout. Nejlepší je se podívat do rozvojových plánů dané oblasti. Je dost možné, že lokalitu čeká velký rozvoj a vaše koupě se teď může v budoucnu změnit na tu nejvýhodnější investici, jakou jste mohli ve svém životě udělat. Kam ale koukat, abyste získali relevantní informace?

  • Územní a regulační plán— nahlédněte do nich a zjistěte budoucí rozvoj celé oblasti v budoucnu.
  • Dopravní plány — prozkoumejte plány infrastruktury a získejte informace o dalších plánovaných zastávkách nebo vylepšení silnic.

Věnujte pozornost také novým stavbám, ať už se jedná o nové kanceláře, developerské rezidenční projekty nebo třeba továrny. Najdete to v místních novinách a jiných médiích, pravděpodobně také na portálech prodávajících nemovitosti, kde inzerují developeři nové nemovitosti v prodeji. To všechno je součást růstu lokality a svědčí to o budoucí atraktivnosti, která bude přitahovat čím dál více lidí a nových příležitostí.

Jak se správně rozhodnout

Sepsali jsme pro Vás jednoduchý tip ve dvou krocích, který hravě zvládnete a opravdu Vám usnadní rozhodování o lokalitě.

 

1. Ujasněte si Vaší budoucnost

 

Ještě než začnete hledat konkrétní nemovitost, napište si Vaší vysněnou budoucnost. Chcete založit rodinu, pracovat ve stejném zaměstnání nebo si plánujete pořídit domácího mazlíčka? To všechno jsou důležité informace, které je dobré mít před očima až začnete psát Vaše priority. Ty by měly nejdříve obsahovat vše, co Vás ohledně lokality napadne a také by měly být co nejkonkrétnější. Například, jak daleko by Vám vyhovovalo mít od Vašich dveří obchod, školu nebo třeba stezku lesem.

 

2. Propojte budoucnost s prioritami

 

Vyčerpali jste svou fantazii o ideální lokalitě? Teď přichází na řadu vybrat, co je pro Vás to nejdůležitější. Seřaďte své priority od té nejdůležitější až po tu nejméně důležitou. Při výběru lokality neslevujte z prvních 3 nejdůležitějších priorit. Všechny tři by pro Vás měly představovat pomyslnou linku, přes kterou prostě nejede vlak. Tyto první 3 priority by také měly být v souladu s Vaší vysněnou budoucností.

Hledání nového domova je často velkým oříškem a rozhodovat byste se měli jak rozumem, tak i srdcem. My teď stavíme řadové domy v lokalitě, ve které bychom Vám splnili hned několik priorit.

 

  • Bydlíte přímo v přírodním parku
  • Lesní stezky máte pár kroků od dveří
  • Mateřská škola, kavárna, obchod a farmářský trh je přímo v projektu
  • Park i s dětským hřištěm jsou u domu
  • Sportovní centrum máte pár minut pěšky
  • Budete žít v bezpečném prostředí a sousedy poznáte osobně

 

Projekt Forest Views se nachází 20 minut od Chodova a je promyšlený pro moderní rodiny s dětmi, které mají jako prioritu blízkost přírody a přátelské sousedy.

Zajímá Vás, jaké by to bylo tady bydlet? 

Jděte na forestviews.cz a objevte nové bydlení v srdci přírody. V první etapě máme domy 3+kk i 4+kk a všechny mají velkou zahradu s terasou. Stačí vyplnit formulář na webu nebo zavolat na +420 220 873 614 a my se Vám obratem ozveme.

Ozvěte se mi