Hledání nového domova je jednou z nejzásadnějších životních etap. Výběr přitom není zrovna snadný – je v něm přece tolik otazníků! Naštěstí existuje řada ověřených rad a postupů, které vám pomohou rozhodnout se správně. Ty nejdůležitější jsme pro vás dali dohromady v následujícím článku.

Počítejte se vším

Jedním z hlavních faktorů při výběru lokace pro novou nemovitost je samozřejmě cena – nenechte se jí ale oklamat! Pozemek či nemovitost za zdánlivě pohádkovou částku může mít mnoho skrytých vad, které často objevíte, až když už je příliš pozdě. GETBERG si proto dává záležet na výběru lokality ve které své projekty realizuje. Rekonstrukce nebo meliorační práce pak mohou také snadno způsobit, že na koupi naopak proděláte. GETBERG proto svým klientům poskytuje záruční dobu, po kterou se o všechny skryté vady a problémy postará za vás.

Kromě prvotní investice ale nezapomeňte porovnávat také náklady na bydlení, jako jsou voda nebo elektřina. I ty se totiž na mnoha místech liší a jejich přemrštěná cena by se mohla stát dlouhodobou nepříjemností. Počítejte tedy s náklady jednorázovými, ale i průběžnými. Výjimku ovšem tvoří skupina pasivních a dřevěných domů. Jako příklad můžeme uvést ekodomy Black Roofs ve Vysokém Újezdu, ve kterých se díky moderním technologiím a vybavení náklady na bydlení dramaticky snižují. Ohledně financí je ale v každém případě vhodné obrátit se na odborníky. GETBERG situaci na trhu sleduje a pomůže také se zajištěním hypotéky.

Myslete na budoucnost

Především ve velkých městech se často stává, že okolí a charakter zprvu vysněné lokality se za pouhých pár let změní k nepoznání. Přes protější ulici se tak začnou prohánět tramvaje a na místě lesoparku vyroste třeba nové sídliště. Právě proto GETBERG lokality pečlivě vybírá a spolupracuje s vedením obcí a měst. Cena a užitnost nemovitosti totiž může vlivem okolní výstavby klesat, ale také stoupat, například s lepší dopravní dostupností a občanskou vybaveností v podobě nákupních center nebo škol a školek.

Zatímco někteří ocení bydlení přímo v centru dění, pro mnohé z nás je příjemnější volbou spíše domov na periferii. Mladé i starší páry tu najdou soukromí i dostatek zelených ploch. Rozšiřují se sem také možnosti hromadné dopravy. Zejména pokud plánujete založit rodinu, myslete i na faktory, které nejsou na první pohled vidět – může jimi být třeba kvalita ovzduší či hlukové a světelné znečištění. Ideální je sepsat si seznam požadavků, které na budoucí domov máte – vyhnete se tak riziku toho, že pro méně důležité detaily opomenete to hlavní.

Hledejte domov, ne jen dům

Je samozřejmostí, že každá lokalita by měla dokonale vyhovovat jedinečným nárokům svých nových majitelů. Od sklonu pozemku přes napojení příjezdové cesty až po výšku okolních stromů, nebojte se být nároční. Péče vložená do hledání nového domova se vám v budoucnu mnohokrát vrátí. GETBERG si klade za cíl předat svým klientům nemovitosti, ve kterých se budou cítit opravdu dobře, zkrátka jako doma. Pevně věříme, že i vy u nás najdete domov.

Víc o projektech GETBERGu