Každý občas máme pocit, že by se nám hodil pár rukou navíc. Hlavně jedná-li se o rutinní práce v domácnosti. Řešením je chytrá domácnost. O co se vůbec jedná a jaké má výhody?

Co si pod pojmem “chytrá domácnost” představit?

Jedná se domy, které vám aktivně ulehčují život – rozsvítí vám světlo při noční cestě na toaletu, zapnou hudbu v obýváku, nastartují topení hodinu před tím, než se promrzlí vrátíte z horské dovolené nebo roztáhnou žaluzie, když si při cestě do práce vzpomenete, že vaše květiny potřebují k růstu sluneční svit. Zkrátka dělají váš život pohodlnější přesně do té míry, jaká vám vyhovuje – vše si totiž nastavíte dle vašich představ na centrálním ovládacím panelu.

Výhody 

1. Přehled
Díky mobilní aplikaci můžete stav domácnosti sledovat a ovládat doslova odkudkoli. Stačí jedno stisknutí tlačítka a můžete změnit teplotu, vypnout světla či změnit hudbu. Už žádné vracení se čtyřikrát ke dveřím, abyste zkontrolovali, zda jste za sebou zhasnuli!


2. Bezpečí
Nejen, že dům umí simulovat přítomnost majitele, takže případní zloději nepoznají, že jste například na měsíc pryč. V případě nouze také umí rozeslat poplašnou zprávu do vašeho telefonu a zároveň policii, hasičům či záchranné službě.


3. Dálkové vypnutí

V chytré domácnosti můžete na dálku ovládat i jednotlivé spotřebiče. Zapnout pračku přesně tak, abyste mohli prádlo pověsit hned po návratu domů nebo třeba vypnout sporák či troubu v případě, že při odchodu zapomenete. 

4. Úspory
Chytrá domácnost je úsporná domácnost. Snaží se šetřit vaši peněženku stejně jako svět okolo nás. Proto například může zastavit automatické zavlažování zahrady, blíží-li se déšť, nebo vypne hudbu v pokoji, kde se zrovna nikdo nenachází.

 

5. Pohodlí
Stačí stisknutí tlačítka a dům vám automaticky pustí televizi se zvukem z reproduktorů rozmístěných po celém obýváku, abyste měli ten nejkvalitnější zážitek. Zároveň ztlumí světla, zatáhne žaluzie a vy se můžete plně oddávat odpočinku. Nebo vám automaticky ve stejný čas nastaví v pokoji přesně takovou teplotu, při které se vám nejlépe usíná, stejně tak jako ráno přesně na čas roztáhne žaluzie a nechá vás probudit se přirozeně slunečním svitem.

6. Investice
I když se nám těžko věří, že byste chtěli bydlení v chytré domácnosti opustit, v případě, že budete chtít chytrý dům prodat, si můžete být jistí, že cena půjde s postupem času jen nahoru a vaše peníze se vám rozhodně vrátí. 

Prohlédněte si domy Black Roofs