Slunce zapadá později, teplota stoupá a počasí za okny přímo vyzývá k výletu. Za přírodními krásami a památkami ale nemusíte hned za hranice – ačkoliv i na letiště to ostatně máte co by kamenem dohodil. Česká republika totiž nabízí spoustu nádherných míst, kam si vyrazit, ať už pro jednotlivce s čtyřnohými kamarády, zamilované páry či rodiny s dětmi. Přinášíme vám seznam tipů na výlety v okolí našich domů Black Roofs.

Hrady Točník a Žebrák

Hrad Žebrák byl vybudován ve 13. století a po požáru byl jen kousek nad ním přistavěn hrad Točník. Oba dva jsou dnes přístupné, zřícenině hradu Žebrák navíc vévodí věž s funkční rozhlednou. Po cestě můžete vidět pastviny s ovcemi, kozami, a dokonce můžete pozdravit dva místní medvědy.

Koněpruské jeskyně

Ti odvážnější budou nadšeni z výletu do Koněpruských jeskyní. Těšit se můžete na Letošníkovu propast, krápníky a zachovalé kosterní nálezy, které tvoří výzdobu dominantní jeskyně Proškův dóm.

Lom Velká Amerika

Český Grand Canyon. I tak se říká proslulé české vyhlídce, která je ve skutečnosti 100 metrů hluboký zatopený vápencový lom. V něm jsou dvě průzračná jezírka, která přímo vybízí k letní koupačce, avšak kvůli bezpečnosti je vstup do lomu zakázán. I pohled shora však rozhodně stojí za to, a navíc – nikomu v dnešní době nesmí na Instagramu chybět alespoň jedna fotka právě odsud.

Lidice

Lidice jsou místem, které by měl navštívit každý. Ve vesnici, kterou 10. června 1942 vyhladili nacisté, dnes stojí památník a pietní území. Návštěva určitě není vhodná pro malé děti, ty větší spolu s dospělými by však měly tento temný kus naší historie poznat.

Svatý Jan pod Skalou

Ideální na výlet se zvídavými dětmi, jelikož v okolí se nachází hned tři naučné stezky. Kromě krásné vyhlídky můžete navštívit i blízký kostel Panny Marie. 

Kde stojí Black Roofs?