Asi tak můžeme zjednodušeně shrnout slova našeho ředitele výstavby a designu Kamila Dunaje, který ve videu vysvětluje, čím je projekt East Garden výjimečný. Pusťte si ho a mrkněte i na podrobnější článek.

 

Proč Strančice?

Strančice jsou typické soběstačné městečko těsně za hranicemi Prahy. Se vším, co je potřeba pro klidný rodinný život – školka, zrekonstruovaná a moderní škola, lékárna, obchody, fitko nebo tradiční hospoda. A z East Gardens všude dojdete pěšky a za pár minut. Zároveň žijete na prahu velkoměsta, protože Strančice mají i skvělou dopravní dostupnost.

 

V centru Prahy copydup

Vlak do Prahy jezdí ve špičce až 5x za hodinu a na Hlavním nádraží jste zhruba za půlhodinu. Rychleji, než narvanou MHD z leckteré periferie samotné metropole. Vlak je moderní, klimatizovaný a tichý, takže máte čas pro sebe. Pokud vyrazíte autem, jste za pár minut na D1 nebo slabou čtvrthodinku od největšího nákupního centra ve střední Evropě: Westfield Chodov. Tam je Praha se vším všudy – multikino, desítky restaurací, stovky obchodů i ta zastávka metra. Ani nemusíte do centra.

 

Sportovní i společenské možnosti

Strančice leží uprostřed zeleně, takže o sportovním vyžití můžeme básnit hodiny. Máte na výběr sportovní kluby v okolí, ale i neomezený prostor pro vlastní pohyb. Kousíček přes kopec je dokonce „horské středisko“ Šibeniční vrch. Nejsou to Alpy, ale děti ho budou milovat. A vy taky, čtyři sjezdovky nejsou zas tak málo. Brzy bude hotový projekt cyklostezky do Prahy, kdybyste se chtěli do toho sportu opravdu obout. Ve Strančicích je zkrátka nadosah všechno: kultura, lokální lahůdky, sport… A koneckonců i ta Praha.

 

East Gardens – příjemný život v zeleni

Ačkoli East Gardens rostou hned u lesa, myslíme i na to, aby se příroda dostala každému domu a bytu až pod okna. Součástí projektu je prostorově členěný veřejný park s bezpečně odděleným dětským hřištěm, třešňový sad, desítky stromů a keřů i oseté zahrady. Na projektu ostatně pracovalo několik architektů, kteří řešili všechno od interiérů provázaných se třemi designovými styly domů (rock, sand, air) až po rozmístění zeleně nebo charakter veřejných prostor.

 

Bezpečné sousedství

O ideálním bydlení má samozřejmě každý jinou představu. Pro nás je ale základní koncept spokojeného domova. Snažíme se nehledat kupce, ale budoucí sousedy. Spokojené bydlení totiž podle našeho dělají hodně sousedské vztahy. Hledáme proto lidi s podobným životním stylem. Lidi, kterým záleží na místě, kde bydlí.

 

Lepší domov než v Praze

Cílem zvoleného konceptů domů a bytů je nabídnout alternativu k bydlení v Praze, ale s výraznými benefity – ať jsou to klid, bezpečí, prostor, blízkost přírody nebo samotná kvalita života v promyšleném a designově prvotřídním domově. Myslíme i na to, aby vám nový život v East Gardens hned od začátku nic nekazilo. Žádné běhání po úřadech ani nečekané náklady. Terénní úpravy, elektroměr, voda, plyn, odpady včetně třídění u každého domu, všechno už je připravené. Generálním dodavatelem je společnost Hlava – Stavby, se kterou má Getberg dobré zkušenosti z předchozích realizací a můžeme se zaručit za kvalitu materiálů a prací.

 

Kvalita, design, technologie

Když je řeč o materiálech a stavbě – dvoupodlažní řadové domy v East Gardens stavíme z klasické kombinace cihel a dřeva. Velký důraz ovšem klademe také na použité standardy, jejichž kvalita tvoří jeden z benefitů oproti běžné úrovni bydlení v Praze. Například v koupelnách domů najdete elegantní velkoformátové obklady rozměru 100×60 cm s minimem spár, které znamenají výrazně luxusnější zážitek. V domech je vestavěný systém rekuperace vzduchu s možností přidání klimatizace. A v každé místnosti je například samostatně ovladatelné podlahové vytápění.

 

Nemovitosti, které stárnou pomaleji

Architekti a designéři vytvářeli byty a domy s ohledem na moderní trendy i pohodlí. Samozřejmostí je tak příprava pro Smart Home nebo nabíječku elektromobilu, kterou třeba budete potřebovat až časem. Držíme se totiž zkušenosti ze zahraničí, že moderní technologie dokáží už teď zajistit, aby nemovitost ještě dlouhá léta nestárla. Dalším důležitým nadstandardem bydlení v East Gardens jsou kromě většího prostoru samotných bytových jednotek také terasa nebo dokonce vlastní zahrada u drtivé většiny z nich. Jejich velikost je přitom navržená optimálně vzhledem k dostatečnému prostoru, ale i nutné údržbě. Zkrátka tak akorát.

 

Ekologie šetří peníze i prostředí

Důraz na architekturu znamená zejména komplexní přemýšlení o potřebách obyvatel. Promyšlené půdorysy, vysoká světlost, útulná pohodlnost. V nabídce jsou tři varianty bytů: se zahradou, s terasou a střešní byty s největším výhledem. Jsou navrženy s ohledem na sluneční cyklus, aby jejich orientace odpovídala tomu, co je pro kterou místnost nejlepší. Všechny byty jsou navíc plné chytrých detailů, které kromě nákladů na bydlení snižují i ekologickou stopu. Zmiňovali jsme rekuperační jednotku, která výrazně sníží spotřebu energií. Počítat ale můžete i s přípravou pro střešní solární kolektory na ohřev teplé vody, protože sluníčko je zadarmo.

 

East Garden Strančice už jsou ve výstavbě a k prodeji se chystá poslední, třetí etapa. Nechte se zlákat klidným bydlením na prahu velkoměsta a podívejte se online a pohodlně na detailní popis celého projektu.

Chci poznat East Gardens