Poptávka po nemovitostech momentálně ochladla, ale i přes vysokou úrokovou míru investoři stále vidí nemovitosti jako jednu z nejlepších ochran před inflací. Proč tomu tak je a co je ten správný indikátor, který Vám napoví, že se jedná o výhodnou investici do bytu?

 

Úroková míra vs. inflace

Pokud přemýšlíte o investici do nemovitosti, ale vyděsila Vás úroková míra, je třeba brát v potaz také výši inflace. Pokud dosáhnete na hypotéku a shromáždili jste úspory, o které nechcete kvůli inflaci přijít, tak se Vám stále vyplatí například doplatit nemovitost hypotečním úvěrem. Proč? Protože inflace je stále vyšší než je úrok, tím pádem má reálná úroková míra dokonce zápornou hodnotu.

Ceny dlouhodobě rostou

Momentálně se můžete všude v médiích doslechnout o zpomalení růstu cen nemovitostí a mnohdy to působí tak, že ceny klesají. Investice do nemovitosti je ale dlouhodobou investicí a v tomto dlouhém období ceny stabilně rostou a to nejméně o míru inflace. Vložení úspor do nemovitosti, je tedy tou nejjistější investicí, protože půda je omezená, dům nepostavíte za den a poptávka po bydlení se bude zvyšovat s růstem obyvatelstva, proto nabídka nemovitostí bude stále nedostatečná a tudíž bude neustále tlačit na ceny.

Naučte se využít příležitost

Uložení úspor do nemovitosti je vždy jistou ochranou a v tomto článku se zaměříme právě na byty, protože ty nejen, že drží hodnotu, ale mohou v budoucnu nést slušný zisk v podobě nájemného. Existují také příležitosti, které Vám zvýší výnos z investice do bytu o něco více. Jak takovou příležitost rozpoznat?

Sledujte vývoj lokalit

Lokalita a její rozvoj v budoucnu značně ovlivní i zvyšování hodnoty Vašeho zakoupeného bytu. Proto se snažte co nejvíce informovat o plánovaném rozvoji, který poznáte právě novou výstavbou či díky plánované přestavbě například brownfieldů. Tam kde je zavedená infrastruktura, ale jsou tam prázdná místa čekající na rozvoj, to je Váš cíl! Tam totiž narazíte na výhodnější investici a v budoucnu se Vám vrátí mnohonásobně více, než když koupíte byt již v zastavěné části, která se měnit pravděpodobně nic nebude.

Buďte v kontaktu s developery

V podstatě Vám stačí odebírat newslettery, sledovat jejich sociální sítě a snažit se být v obraze i v médiích týkajících se nemovitostního trhu. Čím více se budete zajímat o projekty developerů, tím více budete moct chytit příležitost, která pro Vás může být klíčová. Zda se, že v některé z lokalit je více developerů? To je známka velkého rozvoje do budoucna a rozhodně byste neměli váhat.

Kupujte v předprodeji

Hlavně prodej ještě před výstavbou nebo dokončením nabízí značně výhodnou investici. Důvěryhodní developeři, kteří mají své projekty financovány bankou, Vám dokonce nabídnou postupné financování. To znamená, že z počátku budete nebudete potřebovat celou částku, ale pouze část z ceny, díky které budete mít svůj byt rezervován a až bude dostavěn, budete řešit zbytek.

TIP! Projekt ICON Park v perspektivní části Kladna

Takovou příležitost můžete využít například v projektu ICON Park, který je součástí velkého rozvoje v Kladenské části Dubí, kde se nachází největší rozvojová plocha k přestavbě z celého Kladna. Vzniká zde nová moderní čtvrť s byty a novou občanskou vybaveností. Staví zde více developerů a lokalita se neuvěřitelně rozvíjí.

 

Jděte na iconpark.cz a chyťte tuto příležitost za pačesy!

Chcete získávat informace jako první? Přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce a získejte exkluzivní informace o nových projektech, předprodejích a speciálních nabídkách.

Zjistěte více o příležitosti