Jak vypadá investování v jednadvacátém století? Nejen, že je investorských příležitostí opravdu požehnaně, ale hlavně může dnes investovat úplně každý z nás! Napomohly tomu právě crowdfundingové platformy, které představují širokou řadu projektů, od těch developerských, až po začínající start-upy. A co dělá investování tak snadným? Mimo jiné hlavně to, že investovat můžete třeba už od 500 Kč.

 

Seznamte se crowfundingem

Crowdfunding je způsob financování, během kterého větší počet jednotlivců přispívá zpravidla libovolnými částkami a společnými silami tak dojde zafinancování celé cílové částky. Forma příspěvku se liší projekt od projektu, někdy investor kupuje podíly ve firmě, jindy investuje pomocí cenných papírů či minibondů (investor nezíská podíl ve firmě). Častým rysem crowdfundingu jsou odměny, dárky či výhody po vložení peněz. Jen na českém trhu existuje hned několik platforem, které sdružují crowdfundingové projekty a snaží se investorům zajistit co nejvyšší výnos a zároveň nejnižší obchodní riziko, za zmínku stojí například Hithit či Fundlift.

Buďte součástí G Residence

Právě platformy Fundlift se rozhodl využít i GETBERG. I vy se tak můžete podílet na částečném zainvestování projektu G Residence, který bude stát v centru města Unhošť. Jedná se o bytový dům, ve kterém vzniknou hlavně investiční a startovací byty. Výstavba projektu bude zahájena v létě roku 2019 a dokončení projektu je naplánováno na jaro 2021. V současné době je již prodáno zhruba 30 % bytů.

 

Celkové prostředky potřebné k dokončení projektu G Residence činí 303 milionů Kč. 92 milionů tvoří vlastní zdroje společnosti GETBERG a 204 milionů bude zafinancovaných z úvěru od přední české banky. Zbylých 7 milionů bude dofinancováno pomocí crowdfundingu. Cílová částka investice je tedy stanovena na 7 milionů Kč. Můžeme říct, že se projektu daří víc než dobře – za méně než týden po spuštění kampaně se našlo již 39 investorů, kteří do projektu vložili celkem 765 456 Kč. Již po 5 dnech je tedy zafinancováno  11 % cílové částky. 

 

Jak se stát investorem G Residence?

Mezi investory se můžete zařadit i vy. Stačí se na webu Fundliftu zaregistrovat a potvrdit svoji totožnost. Výška nejnižší možné investice je již 5000 Kč a roční úroková míra činí 7,5 %.

Chci investovat do G Residence!