Když vstoupí prověřený developer do lokality s cílem postavit velký projekt a ovlivnit tak poměrnou část území, přiláká tak lokalita nejen nové obyvatele, ale také nové příležitosti. Jak plánujeme rozvíjet celé Kladno?

 

Revitalizace místo úbytku zeleně

Podél hranic Kladna se nachází lesy a orná půda, což jen těžko dovoluje městu rozvíjet se do šířky. Navíc stavět další rezidenční projekty na úkor zeleně, když je v jiných oblastech spoustu nevyužitého prostoru po průmyslových budovách nedává smysl. Do Kladna se také stěhuje čím dál více pražanů, protože si zde mohou dovolit vyšší kvalitu a přitom jsou stále na dosah Prahy. Revitalizace již stavbou zasaženého místa je nyní tím nejlepším řešením pro růst města.

 

Proč právě Dubí v Kladně?

Strategická poloha části Dubí je ideálním místem pro bydlení v blízkosti letiště a Prahy, ale do teď tu vládla pouze prázdná místa po bývalých továrnách a stará výstavba domů. Nyní se tato lokalita těší největšímu rozvoji z celého Kladna. Právě široký prázdný prostor nabízí skvělou příležitost pro kompletní revitalizaci. Navíc v ní je již vlakové nádraží a zabudovaná infrastruktura, která bude samozřejmou součástí celého rozvoje. Jsme největším developerem v této lokalitě a máme s ní velké plány do budoucna. 

 

“Když jsme začali hledat ideální lokality budoucnosti, v Dubí jsme objevili obrovský potenciál. Jedná se totiž o největší plochu k přestavbě v Kladně a tudíž je jasné, že ten rozvoj je nevyhnutelný a my ho plánujeme nastartovat.” říká Kamil.

 

V Dubí, Kladno se nachází vlakové nádraží, které bude pravděpodobně s přírůstkem obyvatel procházet modernizací. A my bychom takový projekt rozhodně podpořili, právě proto již v projektu ICON Park plánujeme pěší cestu přímo k tomuto nádraží.

 

Jak probíhá spolupráce s městem

Kamil je v užším kontaktu s vedením města Kladno a snaží se prosazovat zájmy dlouhodobého rozvoje. “Když jsme začali řešit spolupráci s městem, šlo hlavně o to, do jakého rozsahu změn vlastně můžeme jít. Musím říct, že jsme zjistili, že i město má v plánu dlouhodobý rozvoj této části, takže spolupráce s nimi je, řekl bych, přátelská. Navíc jsme se sešli i s místními spolky, které mají iniciativu zlepšovat prostředí v Dubí, ve kterém žijí a díky nim jsme také získali náměty, které jsme posuzovali a vedli nás k dnešní vizi projektu. Ozvala se nám také městská policie a nabídla se, že by v projektu nainstalovala kamerový systém pro zvýšení bezpečnosti.” říká Kamil Dunaj.

 

Co dalšího plánujeme

V Dubí se připravuje více projektů od mnoha developerů a díky tomu zde vznikne celá oblast s novou moderní architekturou a občanským vybavením. Každý rezidenční projekt s sebou přináší mnoho výhod a nových příležitostí jako jsou nové obchody, školy, restaurace, podnikatelské záměry a další obyvatele. A teď si představte, že v Dubí bude takových příležitostí stále přibývat a během několika let se z bývalé průmyslové zóny stane jedno z nejatraktivnějších míst k životu.

 

“ICON Park není náš poslední projekt v Kladně. Plánujeme tuto lokalitu i nadále rozvíjet s dalšími projekty a už teď myslíme na budoucnost. Právě proto jsme ICON Park navrhli tak, aby mohl navazovat na další projekty v jeho přímém okolí.”

 

Právě teď v Dubí stavíme největší projekt ICON Park, který do lokality přinese nejen nové obyvatele, ale také novou moderní mateřskou školu, kavárnu, obchod a park s hřištěm i s venkovní posilovnou. Dubí se stane nejmodernější částí Kladna a vyplatí se být na jejím počátku.

 

Kladno čeká lepší dostupnost do Prahy

Právě nádraží je jednou z budoucích výhod této lokality. Z Kladna pojede rychlovlak, který bude stavět na letišti a směřovat až do centra Prahy. Cestujícím tak cesta přímo do centra nebo na všechny linky metra zabere maximálně 35 minut, což je rychleji, než je tomu z okrajových částí hlavního města. Projekt ICON Park bude napojen na blízké nádraží a poskytne rezidentům snadnou cestu právě do Prahy.

 

Kladno jako jedna z nejžádanějších lokalit u Prahy

Existuje spousta příkladů, kdy se díky developerům změnily lokality k nerozeznání. Největší rozdíl je většinou vnímán právě u zapadlých a zchátralých čtvrtí, které developeři vnímají právě jako největší příležitost k rozvoji. Cena bydlení v těchto lokalitách je ještě před rozvojem hodně nízko a je to skvělá možnost pro výhodnou koupi nemovitosti s vysokým zhodnocením v budoucnu. Rozvoj této oblasti konkuruje pražským čtvrtím jako je například Karlín nebo probíhající rozvoj Palmovky. Rozhodně stojí za to, být u jeho počátku, protože GETBERG má v plánu z této lokality vytvořit jedno z nejžádanějších míst k bydlení u Prahy. 

 

Pokud hledáte nemovitost v neobjevené lokalitě s vysokým potenciálem růstu, je to právě oblast Kladno. Právě tam se totiž chystají velké projekty a my jsme prvním developerem, který nakopne celý rozvoj části Dubí. Postavíme tam totiž novou čtvrť s byty a parkem s občanskou vybaveností.

Pro více informací navštivte stránky ICON Park a objevte projekt se slibnou budoucností.

Objevit ICON Park