Bydlet ve Středních Čechách snoubí všechny přednosti života na velkoměstě s životem na maloměstě. Nejen, že do hlavního města to je, co by kamenem dohodil, stejně blízko to je i do přírody nebo na hrad. A navíc budete znát své soudy a dýchat čerstvý vzduch. Co jsou tedy hlavní argumenty, proč lidé volí život pár kilometrů od Prahy?

1. Unikněte shonu

Bydlení na maloměstě vám do života přinese větší klid. Život v centru je zábava jen do chvíle, kdy hledáte spíš party a kluby než dětská hřiště. Jednou také možná nastane moment, kdy vám přestane vyhovovat každodenní anonymita, ale naopak se rádi zapojíte do dění ve městě či způsobu výuky ve škole, což je na maloměstě prostě snazší.

A všude to budete mít blízko, nebudete muset k lékaři přes půl Prahy a na poštu o dvě zastávky dále. Třeba v takovém Vysokém Újezdě je vše po ruce.

2. Příroda hned za městem

Středočeský kraj je na výlety jako stvořený. Kromě plného kalendáře akcí, které se zde konají, můžete kterýkoli den v roce navštívit řadu zajímavostí a přírodních památek, které na vás čekají bez ohledu na sezónu.

Český kras, krajina rozkládající se jihozápadně od Prahy, je místem, které si zamilujete na první pohled. Nejenže se zde nachází lom Velká Amerika, který si získal srdce nejednoho uživatele Instagramu, ale také se na území této Chráněné krajinné oblasti nachází nejdelší jeskynní systém v České republice, z něhož nejznámější jsou Koněpruské jeskyně.

3. Rozšíříte si kolekci turistických známek

Kvůli bydlení ve městě jste určitě za posledních pár let pěkně zpohodlněli, kdy naposled jste byli na hradu či zámku?

Bydlet ve Středočeském kraji s sebou přináší pěknou nabídku víkendových výletů za historií a tak jako nový rodinný koníček můžete začít třeba se sbíráním turistických známek. Svou první turistickou známku z českých památek si můžete z obce Vysoký Újezd, kde GETBERG staví, opatřit do patnácti minut, ať se vydáte jakýmkoliv světovým směrem. Vydáte-li se na východ, natrefíte na obec Svatý Jan pod Skalou, pokud pojedete směrem na jih, přijedete na Karlštejn. Jedno je jasné, na otázku, kam na výlet, najdete vždy odpověď.

4. Domy za cenu bytů

Hoďte pronájem bytu i domu za hlavu. Výhodou života za hranicemi hlavního města jsou ceny. Nabídka domů na prodej ve Středočeském kraji je široká a různorodá a poohlížet se po bydlení právě zde ušetří váš účet. A zároveň budete bydlet ve větším, dost možná se zahradou, takže si můžete konečně pořídit vysněného čtyřnohého parťáka nebo tomu stávajícímu dopřát pořádný výběh.

Avšak pokud chcete koupit nemovitost ve Středních Čechách, určitě si také vždy pohlídejte dostupnost lékařů, škol či délku cesty do práce, neboť tyto faktory budou denně ovlivňovat váš život.

5. Jste blízko Prahy

Ano, největší výhodou je přesně to, čemu se snažíte uniknout, Praha. Ať už se jedná o dojíždění do práce, které vám zabere kolem půlhodiny, nebo oblíbený podnik, který se nachází v lokalitě, kde jste žili předtím.

Cokoli potřebujete a neseženete v novém městečku, to najdete v hlavním městě, které je za rohem a kde si určitě vyberete. Výhodou je, že vždy můžete uniknout zpět domů, do klidu a přírody – tuto možnost lidé žijící ve městě nemají.

6. Ničím nerušený spánek

Při čem se probouzíte raději – při zvuku šumících listů a cvrlikotu ptáků, nebo šumících kol aut a cvrlikotů lidí z ulice? Život mimo hlavní město jednoduše přináší klid, který bude mít dobrý účinek i na váš spánek. Nejen, že se zbavíte rušivých zvuků, ale také světel. Jelikož je spánek nezbytný pro správnou funkci těla, mělo by každému záležet na tom, v jakých podmínkách večer uléhá ke spánku. Přítomnost nadměrného světla v noci je totiž příčinou snížené kvality spánku, a bez kvalitního spánku jste unavenější, ztrácíte pozornost i výkonnost. To vše vám koupě domu může v životě změnit.

Jaké mám možnosti?