Právě dnes se v těchto třech známých městech rozzářily oči všem dětem. Zjistěte, jaké akce se konají v rámci svátku svatého Mikuláše ve městech v okolí Prahy a čím se odlišují od velkoměst.

 

Na svátek svatého Mikuláše se těší, ale možná i netěší každé dítě. Soucitný anděl, moudrý Mikuláš a také děsivý čert jsou pro děti znakem, že přijde pokárání za neposlušné chování, ale také možnost nápravy a následného odpuštění v podobě sladkých dobrot. V menších městech tuto událost děti prožívají společně a je to velká událost. Podívejte, jak to vypadá třeba v Týnci nad Sázavou, ve Slaném a v Kladně.

 

Mikulášská nadílka na hradě

Tradičně se v Týnci nad Sázavou koná večer s mikulášskou nadílkou přímo na hradě. Úžasná atmosféra je podpořená kouzlem hradu a děti tu zažijí nejen příchod Mikuláše, anděla a čerta, ale také dostanou své balíčky dobrot a děti v kostýmech obdrží i malý dáreček. Na konci je pak čeká i diskotéka, kde se mohou vydovádět s kamarády.

 

Čerti pro odvážné

Letos město Slaný zahájilo první ročník nové akce s názvem Mikuláš pro všechny, která se koná na náměstí s podiem, kde je prostor pro jednotlivá vystoupení dětí. Po celou dobu akce děti mohou navštívit různá stanoviště. Dokonce mohou navštívit i peklo pro odvážné nebo zdobit perníčky. Rodiče tu najdou i stánky s nejrůznějším občerstvením.

 

Mikulášský průvod na koni

V Kladně to pojali opravdu velkolepě a každý rok jezdí dlouhý průvod s koňmi, na kterých sedí Mikuláš, andělé a doprovází je čerti. Trasa průvodu vede skrz město a je 9 km dlouhá. Děti se mohou povozit na konci nebo ve svátečně ozdobeném voze s koňmi a během akce dostávají drobné odměny v podobě sladkostí. Po páté hodině vyjede i speciální vánoční vláček.

 

Láká Vás bydlení v okolí Prahy?

Právě u těchto zmíněných měst nyní stavíme rezidenční projekty pro rodiny s dětmi. Prohlédnout si je můžete tady. Pokud Vás nějaký zaujme, rádi Vám o něm sdělíme více informací. Stačí vyplnit kontaktní formulář na webových stránkách.

 

Získejte informace o nových projektech, speciálních nabídkách nebo exkluzivních předprodejích jako první. Přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce a my Vám je budeme pravidelně posílat na email.

Chci vědět o všem jako první