Bydlíte ve velkoměstě kvůli práci, pocitu větší dostupnosti občanského vybavení nebo třeba i více zábavy? Ale vracíte se utrmácení domů ze zaměstnání a o víkendu prcháte z velkoměsta do přírody a za odpočinkem? Máte poslední dobou pocit, že prostě potřebujete změnu? Máme pro Vás 5 důkazů, že byste měli přemýšlet o bydlení v lepším prostředí za Prahou.

Vše zařídíte rychleji

Ve městě sice můžete mít zpočátku pocit, že máte spoustu možností a vše při ruce, ale nakonec si uvědomíte, že když chcete nakoupit, jít k lékaři, na poštu nebo pro děti do školky, musíte autem projet 3 semafory a pak zdlouhavě hledat parkování, tlačit se v MHD nebo jít pěšky několik minut. V podstatě trávíte vyřizováním základních záležitostí více času, než se na první pohled zdá. Když bydlíte v menší obci, máte naopak vše potřebné na jednom místě. Zajdete na poštu a hned vedle k lékaři, nakoupíte ty nejčerstvější potraviny od místních podnikatelů za lidové ceny a ještě se nikde netlačíte a v klidu zaparkujete. Ve skutečnosti vše zařídíte rychleji, jen ne ve stresu a spěchu.

Získáte více za méně

Nižší cena za bydlení mimo velkoměsto je samozřejmě jednou z výhod, ale to co je opravdu výjimečné, je dostupnost těch nejlepších potravin na Váš stůl. Ta nejlepší kvalita přímo od farmářů je dostupná právě v menších obcích a za lidové ceny. Zajedete si pro hutné čerstvé mléko nebo zeleninu, která je ještě špinavá od hlíny a ještě zaplatíte méně, než běžně v obchodech. To co je ve městě drahou vzácností na trhu, je za městem běžnou záležitostí. A nejedná se pouze o farmáře, ale také o domácí pekárny, cukrárny, lokální řeznictví nebo dokonce rybárny. To všechno získáte jen tím, že si vyberete správné místo pro život.

Po návratu domů jste nabití energií

Zdlouhavé cestování metrem přes celé město a následný návrat do malého bytu s cinkajícími tramvajemi za okny, je jeden z dalších faktorů, který má velký vliv na Váš zdravotní stav. Když ale bydlíte v tom správném prostředí, kde máte klid, čistý vzduch, přírodu a prostor, tak se při návratu domů okamžitě cítíte plní energie. Domov totiž vnímáte jako odpočinkovou oázu klidu. Lépe spíte a tím pádem i dříve vstáváte a máte více času na sebe.

Budete mít více pohybu

Jestli se dostanete do nejbližšího parku tak, že musíte přejít třikrát silnici a ještě se v parku vyhýbat davům, tak vás motivace k procházce nebo jakémukoliv sportu asi rychle přejde. Za to když máte kolem sebe plno přírody a možností k výletům, tak je více pravděpodobné, že si obujete tenisky a půjdete se projít a nadýchat se čerstvého vzduchu, protože je to prostě jednodušší a uspokojivější.

Víkendové aktivity máte za dveřmi

Češi jsou známí tím, že milují houbaření a jezdí o víkendech na chatu. Teď si ale představte, že v podstatě bydlíte doma a přitom můžete jít houbařit kdykoliv, jen co vytáhnete paty ze vstupních dveří. Všechny ty víkendové aktivity máte doslova před nosem. Nádherná příroda, procházky bez davu lidí, venčení psa v lese, cyklovýlety nebo sjíždění řeky, grilovačka na zahradě, všechny ty pro vás výjimečné chvíle si můžete užívat kdykoliv se Vám zachce, stačí jen vyjít ze dveří.

Chcete žít na takovém místě?

Víme, kde se dá takhle žít. Projekt Forest Views nabízí moderní bydlení se zahradou uprostřed Hornopožárského lesa, který leží v nejkrásnější lokalitě Středočeského kraje, kde se klikatí řeka Sázava. Zatímco ostatní tam jezdí na dovolenou, vy tam můžete rovnou bydlet. Bydlení můžete prozkoumat na forestviews.cz.

 

Získejte informace a speciální akční nabídky z projektů od developera GETBERG jako první, přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce nebo nás rovnou kontaktujte a my se vám budeme věnovat osobně.

Chci vědět o všem jako první