Snad každý školák si tu najde svůj oblíbený obor, ve kterém chce pokračovat po základní škole a na vysokou se může dostat na jeden z nejprestižnějších oborů. Jaké obory v Kladně najdete?

 

V největším Středočeském městě najdete mnoho středních škol nabízejících téměř každý obor a také jedinou fakultu z celé univerzity ČVUT, která se nenachází v Praze. O mateřské a základní školy tu také není nouze, v Kladně byste jich napočítali více jak 100. Pokud chcete již od malička učit své děti cizí jazyky, tak tu najdete i školky, kde se mluví pouze anglicky.

 

Design a řemeslo

Pokud má Vaše dítě cit pro umění nebo jsou prostě šikovné a poradí si s jakoukoliv stavebnicí, tak tady tento talent rozvinete. V Kladně je hned několik středních škol s obory různých řemesel a designu. Vaše děti mohou vystudovat pekařinu, cukrařinu, elektrikáře, instalatéra ale také tesaře nebo truhláře a současně zde najdete obory designu a to jak interiérový, grafický, tak spojený s návrhářstvím oděvů nebo například nábytku.

 

Podnikání a další obory

V Kladně nechybí ani obchodní akademie s mnoha ekonomickými obory nebo třeba studium logistiky, hotelnictví, informačních technologií, veřejnosprávní a sociální činnosti a několik gymnázií. Na odborné střední a vyšší škole je možné studovat i zdravotnictví, které může být skvělým začátkem pro další pokračování studia v Kladně.

 

Vysokoškolské vzdělání v biomedicíně

A to na jedné z nejprestižnějších univerzit v České republice. V Kladně se nachází jedna z fakult ČVUT, která nabízí studium na všech třech stupních vysokoškolského vzdělávání a to se zaměřením na biomedicínské inženýrství. Absolventi tak najdou uplatnění při práci s medicínskou technikou a jejím vývoji a v různých dalších oborech zdravotnictví.

 

V Kladně se nachází přes 100 mateřských a základních škol, více než 40 středních a vyšších odborných škol a také 4 vysoké školy.

 

V Dubí Kladno vzniká nová čtvrť

Moderní čtvrť ICON Park s novou občanskou vybaveností vzniká v oblasti s největším potenciálem růstu. Najdete tam byty s balkonem nebo velkou terasou o dispozicích 1+kk až 3+kk a uvnitř bude vybudován nejen park plný zeleně, ale také mateřská škola, kavárna a obchod. Můžete tak bydlet v úplně nové moderní čtvrti v Kladně. 

Byty najdete na iconpark.cz

Prohlédnout byty