Od začátku výstavby East Gardens ve Strančicích uběhlo teprve pár týdnů, ale na záběrech z dronu už je vidět pilná práce na základech domů první etapy, které tvoří obrysy nového parku s hřištěm pro děti.

Generálním dodavatelem East Gardens je společnost Hlava – Stavby, která se kromě budov zaměřuje i na vodohospodářské projekty, dopravní infrastrukturu nebo inženýrské sítě a dokáže tedy zajistit kompletní dodávku. Postup stavby můžete ostatně průběžně sledovat sami. Videa a fotografie budeme publikovat pravidelně. Jsme pyšní, že už po necelém měsíci realizace dokonce předbíhá harmonogram, ačkoli nám epidemie Covidu a související opatření komplikují situaci ještě víc, než minulý rok.

Ekologie patří mezi priority

Bydlení šetrné k životnímu prostředí je i v Česku stále silnější trend a my ho podporujeme od naší první realizace před 4 lety. East Gardens jsou pak skvělým příkladem toho, kde všude u nás ekologie hraje prim. Součástí projektu je nejen zachování stávající zeleně, ale její výrazné rozšíření – kromě rozsáhlejších travnatých ploch jsme už zmínili nový veřejný park, ale vysázíme také třešňovou alej. Věříme totiž tomu, co o vlivu přírody na lidské zdraví říká řada vědců. O tom, jak vás bydlení v blízkosti přírody pozitivně ovlivňuje, si přečtěte u nás na blogu.

Energeticky úsporná řešení

Součástí ekologického uvažování je i snižování spotřeby energií. V East Gardens jsme začali úplně od základu. Už architektonické řešení domů reaguje na dráhu slunce a dispozice jednotek odpovídají tomu, které části je žádoucí proslunit. Každá místnost má i samostatné podlahové vytápění, takže je možné regulovat jejich teplotu jednotlivě. A když byla řeč o slunci, všechny bytové jednotky mohou využívat solární ohřev vody.

Moderní technologie bydlení

Tím ale výčet moderních technologií, jejichž výhody možná v některých případech i sami obyvatelé ocení až v budoucnu, nekončí. Každý dům a byt obsahuje přípravu na instalaci venkovních žaluzií, které tepelnému hospodaření také dost pomáhají. Dále zde máte možnost zapojení fotovoltaických panelů, klimatizace a dokonce nabíječky pro elektromobily. Všechny bytové jednotky prostě připravíme na všechny účelně využitelné moderní technologie. To mimo jiné nejen zpříjemní bydlení, ale také o 10 až 15 let prodlouží dobu, po kterou nové bydlení splňuje požadavky moderní rodiny. 

 

Smart Home Ready

Jednadvacáté století je hodně dynamická doba a spousta technologií si k nám domů teprve hledá cestu. I proto, že se jejich standard teprve nastavuje a někdy se vyplatí počkat, které řešení převládne. Pro nás to neznamená, že složíme ruce do klína. Všechny domy i byty v East Gardens obsahují unikátní koncept Smart Home Ready, takže počítají s budoucí možností ovládat celou řadu nastavení a zařízení na dálku. Pokud už máte vybráno, můžeme instalaci vybavení podle vašich požadavků zařídit ihned. Ale také kdykoli později, což se týká i všech ostatních instalačních „příprav“ v domě či bytě. Můžete se rozmyslet. Ty nejmodernější technologie vám ulehčí život.

Chci bydlet moderně