Současná situace nám přináší vedle nepříjemností také některé příležitosti. Většinou pobýváme doma a máme tak čas na věci, které za normálních okolností “nestíháme”. Čím tedy volné chvíle smysluplně zaplnit? Inspirovali jsme se ve Feng Shui a přinášíme pár užitečných tipů.

 

1. Začněte u vstupních dveří
Podle Feng Shui proudí nejvíce energie do bytu či domu hlavními dveřmi. Podívejte se, jestli jsou čisté, dají se snadno otevírat, nevržou a nic je neblokuje. Na strany můžete umístit “strážce” v podobě dvou sošek, kamínků nebo třeba květináčů.

 

2. Ukliďte si
Může to znít jako banální rada, ale schválně se podívejte, kolika starých věcí, o něž jen zakopáváte, se můžete zbavit. Krabice, které jste už roky neotevřeli, sportovní náčiní, jež jste vyzkoušeli jednou a odložili… Jaro je na tyto činnosti ideální. Využijte více času a pusťte se do jarního úklidu včetně úklidu zimních věcí ze skříně.

 

3. Často větrejte
Okny proudí dovnitř energie zvenčí a feng shui o nich říká, že jsou to oči domu. Krátké a intenzivní větrání je navíc dobré nejen kvůli energiím, ale doporučuje se také u novostaveb, kdy pomáhá prosychání zdí.

 

4. Zkontrolujte si zrcadla
Nemyslíme tím zrovna to, jestli jsou čistá a vypadáte v nich dobře. Měla by však být čistá a nepopraskaná, aby poskytovala nezkreslený obraz. Podle feng shui je zrcadlo nevhodné například v ložnici, stejně tak naproti dveřím, protože pak odráží veškerou energii ven. Zrcadla neumísťujte ani naproti sobě, energie by se v nich zacyklila a neproudila do prostoru.

 

5. Pečujte také o sebe
Přečtěte si dlouho odkládané knihy, podívejte se na film, vzdělávejte se pomocí online kurzů nebo se naučte něco nového. Užívejte si nové vnímání času a těšte se na dobu, až bude zase všechno “normální”.

Nechte svůj interiér rozkvést