Jezdíte každé ráno do práce či školy hromadnou dopravou sníce o cestách vlastním autem? Ale proč? Mít ve vlaku či autobuse čas na sebe nebo svou oblíbenou knihu je přeci mnohem příjemnější než platit za benzín a stát v ranních kolonách! Jaké jsou největší výhody dojíždění? 

Chráníte planetu 

Kdyby každý místo cesty autem jel do práce autobusem, výrazně by to pomohlo řešení problému s klimatickou krizí. Zároveň bychom čelili mnohem menšímu znečištění vzduchu, a zmenšili tak potřebu využívat neobnovitelné zdroje potřebné k výrobě paliva. 

Čas na knihu

Mnoho z nás radši než po oblíbené knize sáhne večer po telefonu a ještě na poslední chvíli vyřizuje maily či bloumá na sociálních sítích. Dojíždění vám ale poskytuje ideální prostor pro chvilku bez technologií, kdy mobil odložíte a můžete se zanořit do děje! 

 

 

Potkejte se!

Čte naproti vám někdo vaší oblíbenou knihu? Proč se ho nezeptat na jeho názor ohledně jedné z postav? Uvidíte, že small talk se může vyvinout i v dlouholeté přátelství. A i kdyby ne, určitě někomu alespoň zpříjemníte cestu do práce. 

Poslední šance

Čato necháváme povinnosti úplně na poslední chvíli. A někdy ani to nestačí. Cesta do práce nebo školy je poslední příležitostí pro dodělání prezentace nebo naučení se na test. 

 

 

Utraťte své peníze lépe

Za cenu roční jízdenky byste si u svého auta párkrát naplnili nádrž. Využijte své peníze chytřeji než za stání v kolonách a neustálého hledání parkovacího místa. 

Konečně klid

Některé pracovní dny se umí dost protáhnout a po cestě domů už nemyslíme na nic jiného než na teplou postel. To může být při řízení dost nebezpečné, a to nejen pro vás. Využijte tedy komfortu, který mnohé druhy dopravy nabízejí a po cestě domů si pusťte do uší oblíbenou hudbu a jen relaxujte. 

Jak ušetřit za vytápění?