Začněte s dárky o rok dříve

Abyste měli další rok o starost méně, je dobré využít moment štědrého dne. Všímejte si o čem ostatní mluví, co jim doma chybí nebo co komu koupili a jsou na to opravdu pyšní. Nechte se inspirovat ostatními. Vezměte si tužku a papír nebo klidně telefon a nenápadně si vše večer zapište. Stěžovala si vaše maminka, že nemá žádné vánoční talíře? To bude další rok určitě dárek, který udělá upřímnou radost. Nezapomeňte si tento seznam důkladně uschovat tam, kde ho za rok najdete.

Základem je kalendář

Není to pouze o tipech na dárky, ale také o řízení času a postupně splněných úkolech. Využijte nové technologie v mobilu nebo v počítači a dejte si upomínky na přesné dny do elektronického kalendáře. Nastavte si upozornění do mobilu, emailu nebo do smsky, pokud je to možné. Jde o to, abyste upozornění opravdu zaregistrovali.

 

Prvním krokem je sepsání veškerých úkolů a následné rozdělení dle časové posloupnosti. Sepsali jsme pro vás vánoční plánování v 5 víkendech.

 

 

1. Dárky jako první

 

Doporučené datum: Třetí víkend v listopadu

Sepište si seznam všech lidí, které letos chcete obdarovat. Pokud už máte vymyšlený dárek z minulého roku, napište ho vždy vedle jména. Poté si vyhraďte jeden večer, vezměte si počítač nebo notebook a brouzdejte po internetu. Určitě najdete inspiraci na dárky. Pokud Vás něco zaujme, napište si to do seznamu nebo rovnou vedle jména.

Tak teď je na čase konat. Objednávejte nebo zajděte rovnou do obchodů. Seznam odškrtávejte.

 

 

2. Nalaďte tu správnou atmosféru

 

Doporučené datum: Poslední víkend v listopadu

Využijete dekorace z minulého roku nebo je kompletně obnovíte? Inspirovat se můžete v našem předešlém článku zde. Pokud potřebujete dokoupit světýlka nebo ozdoby, udělejte si opět seznam. Nezapomeňte také na lepenku a vlasec. Blíží se totiž první advent, tak připravte výzdobu.

 

3. Plánujte cukroví

 

Doporučené datum: První víkend v prosinci

Výzdobu máte, teď se zaměřte na pečení. Opět si udělejte seznam, jaké cukroví chcete péct a následně nakupte potřebné suroviny. Doporučujeme si udělat seznam na každý den, které těsto uděláte večer po práci, abyste na další víkend měli vše připravené a už jen vykrajovali, váleli a pekli. Nezapomeňte zavolat děti, abyste mohli péct společně s rodinou.

 

4. Upečte to společně

 

Doporučené datum: Druhý víkend v prosinci

Tento víkend si rezervujte na pečení cukroví a zdobení stromečku. Svolejte všechny a užijte si to společně.

 

 

5. Dotáhněte to

 

Doporučené datum: Víkend před štědrým dnem

Generální úklid by vás 24. zdržoval a zbytečně stresoval. Raději ho udělejte o týden dřív, ať máte na štědrý den více klidu a pohody.

Těšte se na štědrý odpočinek

Večer, kvůli kterému jste vše podstupovali je tu. Vše máte přichystané, stačí jen udělat večeři zabalit dárky a užívat si společný čas s celou rodinou.

 

Rádi byste žili tam, kde jsou bílé Vánoce?

Při štědrovečerní večeři je ve městě hodně vzácné vidět padat sníh za okny. Když ale žijete blízko lesa, který přirozeně ochlazuje okolní prostředí, je hodně pravděpodobné, že se vám poštěstí. Představte si tu nádhernou atmosféru, když za okny padá sníh a vy zrovna večeříte. Jedno takové bydlení je 20 minut od Chodova vedle přírodního parku, kde z domu máte výhled přímo do zeleně z velkých francouzských oken. Podívejte se na nové domy ve Forest Views, kde bílé Vánoce zažijete každý rok.

 

Chcete vědět o podobných projektech jako první? Objednejte si náš newsletter přímo tady na stránce a mějte informace o projektech a speciálních nabídkách.

Chci vědět o všem jako první