Základem je se rozhlédnout

Už jen tím, že čtete tento článek si děláte výzkum. A to je Vaším správným krokem k tomu, abyste dosáhli té nejkrásnější výzdoby u vás doma. Zjistěte, jaké jsou možnosti, zkoumejte, inspirujte se, ukládejte si vše, co se vám líbí a porovnávejte. Díky tomuto kroku určitě nešlápnete vedle.

Jak to vypadá u vás doma?

Zaměřte se na interiér vašeho domova. Máte doma nábytek z přírodních materiálů v barvě dřeva nebo spíše minimalistický styl šedé nebo bílé barvy. Milujete spoustu doplňků a květiny nebo si potrpíte spíše na čisté linie. Jaký je rám u oken? Klasický bílý nebo hnědý se zlatou klikou? Máte spíše tmavou podlahu a světlý nábytek nebo je tomu naopak? To jsou tipy, na které se můžete zaměřit a zapsat si je. Dle toho pak můžete vybírat svůj styl zdobení. Jaké styly tedy můžete rozlišovat a který se hodí k vám domů?

 

 

1. Zpět k přírodě

 

Přírodní styl se hodí do interiéru s tmavou podlahou v teplé barvě a s dřevěným dekorem. Nejlépe sedí tam, kde je dřevěný nábytek a hodně doplňků. Máte ještě k tomu výhled do lesa a krb v obýváku? Tak je tohle jasnou volbou pro Vaší výzdobu. Určitě se k Vaší výzdobě budou hodit přírodní prvky jako jsou šišky, větvičky, papírové nebo dřevěné ozdoby a zelená nebo červená barva, která dodá tmavším odstínům interiéru šmrnc. Moderní je také využívat bílou barvu se třpytem zlaté. Pokud máte doma ještě okna s hnědým rámem, ideálně se hodí dekorace ze suchého pomeranče. Světýlka můžete zvolit klidně barevné nebo teplý odstín bílé. Dodají celé výzdobě pocit útulnosti a vznešenosti.

 

2. Ostře a neurčitě

 

Milujete minimalismus a máte doma kubistické nebo abstraktní obrazy? Libujete si v šedých odstínech s kombinací barevných doplňků nebo i barevného nábytku? Rozhodně se nebojte držet se při výběru dekorací ostrých hran a jednobarevných textur. Je ideální vybrat si 2-3 barvy nejlépe teplého i studeného typu a dle toho vybírat doplňky a dekorace. Kombinujte odstíny barev dle nejkřiklavější barvy vašeho interiéru. Zvolte si, která barva je hlavní a které jsou vedlejší. Vedlejší barvy využívejte méně, spíše jako podporu hlavního odstínu.

 

3. Úcta k tradicím

 

Kdo tíhne spíše k tradicím, tak je to jasné. Červená, zelená, zlatá, stříbrná, spousta světýlek a doplňků, to se v podstatě hodí do každého interiéru. Stromek hraje všemi barvami a čím více doplňků, tím v podstatě lépe. Tradiční vánoční atmosféry dosáhnete docela snadno. Stačí ukázat světu všechny ozdoby a dekorace, které doma máte a ty po prababičce vyhrávají na celé čáře.

 

4. Kouzlo jedné barvy

 

Pokud doma nemáte miliony doplňků a nejste fanoušci kýčů a barev, je pro vás jasnou volbou vyzdobit si interiér v jednotnějším stylu do jednoho odstínu. Je dobré zaměřit se na teplotu barev. Máte doma spíše studené barvy jako je bílá, světle šedá nebo modrá? Tak se hodí využít studené barvy i ve výzdobě. Využijte modrou, stříbrnou, tyrkysovou nebo zelenou. Pokud však máte interiér spíše do hněda, žluta nebo červena, využijte teplejší odstíny dekorací jako je právě vánoční červená, zlatá, oranžová, růžová a fialová. Každou barvu najdete v různých odstínech.

 

5. V barvě sněhuláka

 

Bílé Vánoce je to nejkrásnější, co můžete o svátcích zažít. Ve městě ale sníh většinou není, a tak si to můžete vynahradit zasněženým stromkem a bílými dekoracemi u Vás doma a v teple. Chlupaté koberce, povlaky na polštáře a stříbrné nebo bílé ozdoby a řetězy. Můžete využít i bílá peříčka, která dodávají stromku načechranost a věrohodnější “zasněžení”. V případě bílé výzdoby je naopak lepší využít světýlka v teplé bílé a určitě se hodí do čistých interiéru se světlými barvami.

 

6. Úplně jinak

 

A nakonec, kdo má rád netradiční způsoby a kreativnější řešení, se může realizovat ve vlastních nápadech, jak si vytvořit Vánoce jinak. Na internetu je spousta tipů, jak mít stromek bez stromku, jak si udělat výzdobu domácí výroby a spousta neotřelých nápadů, které u sebe doma zvládne nainstalovat každý. Vaše nápady budou všechny určitě šokovat a nabídnou zajímavé téma ke konverzaci.

Chtěli byste bílé Vánoce?

Stavíme rezidenční projekty v okolí Prahy a momentálně máme nový projekt Forest Views, který leží v srdci přírodní rezervace a v obklopení lesů. V domě jsou vždy francouzská okna s výhledem do lesa. Tady je vánoční atmosféra i bez světýlek a dekorací. Zajímá Vás více informací? Dejte nám vědět na webu nebo zavolejte na telefon 220 873 614.

Chcete vědět o podobných projektech jako první? Objednejte si náš newsletter přímo tady na stránce a mějte informace o projektech a speciálních nabídkách.

Chci vědět o všem jako první