Život obklopený zelení Vám doslova změní život

 

Cítíte se často unavení, naštvaní nebo frustrovaní a nevíte příčinu? Je možné, že se jen potřebujete vrátit k přírodě a nabrat znovu síly. Zvláště pokud bydlíte ve městě plném betonu a smogu a ke kousku přírody se dostanete jen těžko. 

 

Dejte přírodě zelenou a budete se cítit lépe.

Pozitivní účinky přírody podporují imunitu, regenerují mozkové buňky a odbourávají stres. Proto když se pravidelně pohybujeme blízko přírody, cítíme se uvolnění a někdy i příjemně unavení, život se zpomalí, dýchání je lehčí a problémy všedního života se vypaří nebo je vstřebají stromy?

Jakou sílu v sobě skrývají stromy?

Zelené plochy se vzrostlými stromy prokazatelně zlepšují kvalitu ovzduší a vznášejí ticho do svého okolí. Stromy totiž zachytávají prach a téžké kovy, takže se zhluboka nadechnete a Vaše plíce si na chvíli uleví od městského znečištěného vzduchu.

 

Přišli jste o sluch nebo je tu nějaké ticho? Magická síla stromů dokáže pohltit i zvukové vlny, které se linou ze silnic a je tedy hlavním dodavatelem klidu a navíc i vody. Stromy totiž zadržují i vodu a poskytnou vám stín v horkých letních dnech. 

Věděli jste, že koruna středně velkého stromu vypaří v horkém letním dni až 80 litrů vody?

 

Studie

Podle kanadského výzkumu zahrnujícího více než půl milionu respondentů byl nárůst plochy městské zeleně statisticky spojen s výrazně nižší úmrtností. 

V holandské studii zkoumající vzdálenost zeleně od domova udávali lidé žijící v ulicích s vyšší hustotou stromů významně lepší vnímání svého zdraví.

A ve Skandinávii prokázali vědci souvislost mezi pravidelným pobytem

v městské zeleni a výrazným snížením stresu a psychických obtíží. 

 

Získáte lásku k pohybu. 

 

Uděláte krok z venkovních dveří a jste v parku. Uděláte dva a jste v lese. Jaká je pravděpodobnost, že na sebe rovnou vezmete tenisky a zajdete se někam projít nebo proběhnout? Touha po pohybu v přírodě se stane vaší závislostí a nebudete bez toho umět žít. A pokud ještě vlastníte domácího mazlíčka, touha bude dvojnásobná.

 

Za Prahou budete žít lépe.

 

Většina pražáku dnes utíká za Prahu právě kvůli přítomnosti přírody a klidného života. Dojíždění díky vlakům již není překážkou a výhody, které lokality nabízí, jsou k nezaplacení.

 

Prohlédněte si projekt, který nabízí klidný život v zeleni. Projekt East Gardens poskytuje nejen domovy, ale také velký park přímo za dveřmi nových obyvatelů.

Vybudovali jsme park s cílem poskytnout dětem hřiště, seniorům příjemné posezení uprostřed zeleně, rodinám piknik plný pohody a domácím mazlíčkům prostor, kde se mohou vyřádit.

 

Je na čase změnit způsob života a pustit si do něj trochu té zelené, protože blízko přírody se budete cítit lépe.

Chci vědět více o projektu