Máte chuť něco podniknout, ale zároveň nechce trávit čas úmorným cestováním? Máme pár tipů, kam během nadcházejících dní a týdnů můžete vyrazit a užít si tak výstavy, festival nebo třeba prohlídky hradů a zámků v pohodlné dojezdové vzdálenosti od vašeho bydlení v G Residence.

 

Fenomén Felkl

Milujete mapy a cestování vůbec? Ve Středočeském muzeu v Roztokách můžete navštívit jedinečnou výstavu zabývající se historickou výrobou glóbů. Exhibice představující největší manufakturu svého druhu na území Rakouska-Uherska a je pořádaná ve spolupráci s Univerzitou Karlovou. Můžete ji navštívit až do 8. září 2019. 

Zámek Nelahozeves pro děti

Až do konce října můžete s dětmi vyrazit na netradiční zámecké prohlídky s názvem “Život šlechtice od dětských střevíčků”. Díky výpůjčce kostýmů se budete se moct vžít do doby princů a princezen a na závěr si dokonce ověřit, co všechno jste si z prohlídky zapamatovali. Protože je o prohlídky velký zájem, určitě si návštěvu zarezervujte na tel. čísle 315 709 111.

Woodstock revival

Revival festival k 50. Výročí Woodstocku se bude konat 17. srpna ve Velké Dobré. Můžete se těšit na nejznámnější hity hvězd jako The Beatles, Simon & Gurfankel, The Beatles a mnoha dalších. 

Plavba na Slapy

Výhled na okolí řeky Vltavy přímo z její hladiny je v tomto období mimořádně krásnou podívanou. Každou sobotu a od 1. června i neděli vyplouvá loď z Rašínova nábřeží v Praze a se zastávkami třeba ve Zbraslavi nebo v Měchenicích dopluje proti proudu až na vodní nádrž Slapy a poté zase zpět.

Noční putování po hradě Karlštejn

Každou prázdninovou středu se můžete vydat na noční putování po hradě Karlštejn. Nejen, že se toho dozvíte spoustu o historii hradu, ale budete si moci poslechnout i několik pověstí a možné setkání s bílou paní taky určitě není k zahození. Prohlídky začínají vždy ve 20:00, 20:30 a 21:00 hodin.

Hrad Křivoklát ožívá

Už 21. července od devíti hodin večer budete mít možnost na Křivoklátě shlédnout divadelní představení Strašidlo cantervillské. Vstupenky si můžete rezervovat na čísle 313 558 440, nebo zakoupit v pokladně hradu. Stejně tak hrad nabízí i noční scénické prohlídky, a to dokonce ve společnosti samotných panovníků Lucemburské dynastie.

Výstava Žena a její svět v době první republiky

Až do začátku září budete moci navštívit výstavu v Muzeu T. G. M. v Rakovníku, která návštěvníkům přibližuje život žen v období první republiky. Budete tak mít možnost nahlédnout do života dam, které se zajímaly o tehdy ne tolik obvyklé disciplíny, a to od sportu po politiku.

Tajemný hrad v Konopišti

Další z prohlídek pro děti, během které se dozví spoustu věcí o starých řemeslech, hrách nebo i dobových oděvech. Mimo jiné si pak budou moci pořídit působivou fotku na vladařském trůnu. Podrobnější informace získáte na oficiálních stránkách zámku.

Cesta za pokladem v Hořovicích

V zámeckém parku v Hořovicích můžou děti s rodiči podniknout dobrodružnou cestu za pokladem. Putování obnáší práci se speciálním tajným plánem, plnění úkolů, a dokonce výpravu do zámeckého sklepení. Po strastiplné cestě za pokladem se můžete navíc odměnit v zámecké kavárně Café Hanau.

Cesta do doby Karla IV.

V noci 16. a 17. srpna 2019 se na Karlštejně budou konat specální noční prohlídky u příležitosti výročí úmrtí císaře a krále Karla IV. Během 70 minut tak budete mít možnost nahlédnout do 62 let života a vlády jedné z nejvýznamnějších osobností našich dějin. Vstupenky můžete zakoupit online na webových stránkách hradu.

Zajímají vás další tipy na víkendový program v okolí Prahy? Pak si určitě přečtěte náš další článek o outdoorových aktivitách.

Kde bude stát G Residence?