Koupě nedokončené nemovitosti pro účel přeprodeje je zajímavou investiční příležitostí. Ačkoli se může zdát rizikové investovat do projektu ještě před dokončením výstavby, existuje několik důvodů, proč se to vyplatí. Co byste si před touto investicí měli ujasnit?

Tržní podmínky

Je třeba zohlednit tržní podmínky pro daný typ nemovitosti v dané lokalitě. Pokud je v lokalitě očekáván další rozvoj a jedná se například o větší projekt s komerční zónou, je pravděpodobné, že hodnota této nemovitosti poroste ještě před dokončením pro a v případě dalších projektů v okolí se vyplatí s přeprodejem počkat, až budou dokončené i tyto projekty.

Například v Kladně teď probíhá velký rozvoj a hodnota bydlení zde stoupá. Na mapě jsou vidět plochy k přestavbě, tedy k revitalizaci území kdy největší plocha je v Dubí, kde dříve působil průmysl.

 

Potenciál výnosu

Pokud vám investice do nemovitosti umožní koupit nemovitost za nízkou cenu během výstavby, můžete potenciálně vydělat více peněz, když ji prodáte po dokončení projektu. Vzhledem k tomu, že ceny nemovitostí mohou během výstavby vzrůst, můžete potenciálně získat vysokou návratnost investice.

 

Výhody koupi nemovitosti před dokončením

V následujících se dozvíte pět důvodů, proč je výhodné investovat do rezidenčního projektu ještě před dokončením výstavby.

 

1. Nižší pořizovací cena

 

Jedním z hlavních důvodů, proč se vyplatí investovat do rezidenčního projektu ještě před dokončením výstavby, je nižší pořizovací cena. V této fázi výstavby se můžete setkat s výhodnými nabídkami a slevami, které mohou být po dokončení projektu již nedostupné. Investicí do projektu v této fázi můžete také snížit o náklady na nákup, protože nemusíte platit cenu hotového bytu.

 

2. Možnost vlivu na design a výbavu bytu

 

Investování do rezidenčního projektu ještě před dokončením výstavby vám také umožní vliv na design a výbavu bytu. Můžete si vybrat z různých materiálů a barev a můžete také ovlivnit dispozici bytu. Tímto způsobem si můžete zajistit bydlení přesně podle svých představ.

 

 

3. Potenciální ziskovost

 

Investice do rezidenčního projektu ještě před dokončením výstavby může být velmi zisková. Pokud nakoupíte byt za nižší cenu a v budoucnu se trh s nemovitostmi zlepší, můžete získat značný zisk při prodeji. Pokud se rozhodnete pronajímat byt, může vám poskytnout dlouhodobý a stabilní zdroj příjmů.

 

4. Méně konkurence

 

Dalším důvodem, proč se vyplatí investovat do rezidenčního projektu ještě před dokončením výstavby, je méně konkurence. V této fázi výstavby může být méně lidí, kteří jsou ochotni investovat do projektu, a to vám může poskytnout výhodu při výběru nejlepšího bytu v projektu.

 

Zajímá Vás taková investice?

Právě teď je možné využít příležitost pořízení bytu ve výstavbě a navíc v rostoucí lokalitě v Kladně, kde vzniká nová čtvrť v Dubí. Tento projekt zaujal již spoustu investorů a je atraktivní díky velké vizi, dobré dopravní dostupnosti a promyšlenému urbanismu, který je ideální pro rodinný život u Prahy. Již brzy plánujeme zahájit další prodejní etapu bytů. 

Aktuální byty v prodeji můžete prozkoumat na iconpark.cz

Nabídka bytů