Trend rodinného bydlení na okraji metropolí Češi zachytili už před lety. Covid zájem o nemovitosti zejména u Prahy ještě zvýšil, ale objem výstavby zároveň klesl. Klienti se tedy zaměřili na ty developery, kteří fungují i během vládních omezení. V našem novém videu zjistíte, jak se epidemii přizpůsobil Getberg, a hlavně jaké výhody to přineslo klientům.

Covid přinesl i nové služby pro klienty

Getberg se na situaci adaptoval hned. „Měli jsme výhodu osobních zkušeností. Náš obchodní ředitel Jarrat Beaumont před lety v Asii zažil podobnou situaci s epidemií SARS. Takže zatímco ostatní loni na jaře spíš vyčkávali a život se prakticky zastavil, Jarrat hnal všechny do práce. „Spustili jsme kampaně, které byly díky útlumu hodně vidět a nastartovaly růst, který trvá dodnes,“ říká majitel Getbergu Egor Khlebnikov. „Nárůst prodejů nás pak přiměl intenzivně hledat další lokality a vyzkoušet nové způsoby jednání s úřady i klienty. Spustili jsme virtuální prohlídky a natočili videa z okolí pomocí dronů a podobně,“ doplňuje ředitel výstavby a designu Kamil Dunaj.

Rodina chce dýchat (čerstvý vzduch) 

Getberg se navíc na bydlení v těsném sousedství metropole zaměřuje už déle, takže jeho nabídka „covidové“ poptávce od počátku odpovídala v podstatě dokonale. „Na vzrůstající zájem o bydlení v zavedených obcích u Prahy jsme reagovali už před lety. Zejména mladé rodiny hledaly způsob, jak získat větší prostor a lepší životní komfort v zeleni a klidu venkova. Začali jsme proto nabízet možnost získat vysněný domov se skvělým spojením do centra Prahy, plnou občanskou vybaveností v místě bydliště včetně školek, a přitom za podobné peníze jako byt v Praze,“ vysvětluje v našem videorozhovoru Kamil Dunaj, ředitel výstavby a designu Getbergu.

Představa ideálního místa k bydlení se změnila

Když pro nás před pár týdny hlavní ekonom Banky Creditas a pedagog VŠ CEVRO institutu Dominik Stroukal analyzoval změny na realitním trhu za poslední rok, mimo jiné v článku uváděl: „Covid redefinoval ideální nemovitost k bydlení. Zatímco před krizí to byl byt v Dlouhé ulici, který se pronajímal turistům z celého světa, v lockdownu se bez větší nadsázky lidi dělí na ty s terasou či zahradou a na ty bez. Šlechtou se stali ti, kdo mají k home office a pro děti do školy dostatek místností, tedy alespoň jednu na každého člena rodiny.“

Změnil covid všechno?

Z hlediska obecných trendů v bydlení ale nepřinesla pandemie nic nového. Spíše jen zvýraznila požadavky, které už v rezidenčním bydlení existovaly – touha po větším prostoru, klidu na vlastní terase nebo zahradě, blízkosti přírody nebo větším bezpečí mezi lidmi, kteří nejsou anonymní dav nějakého pražského předměstí… Nic z toho není mezi zájemci o domov za Prahou žádná novinka. „Změna je snad jen v tom, že lidé tráví víc času doma, pohromadě, a to i v pracovních dnech. Proto jsme přišli s možností vybrat si úpravu dispozic bytu nebo domu tak, aby lépe vyhovoval potřebám home office, větší domácí pracovny a podobně,“ doplňuje Kamil Dunaj. 

Využijte ideální čas pro stěhování za Prahu

Podívejte se na video a zjistíte, proč jsou East Gardens Strančice tak oblíbené. A také získáte představu o tom, co by měl splnit každý developerský projekt, který by chtěl nabídnout srovnatelnou kvalitu života. Bydlete moderněji, zdravěji a lépe. A neváhejte se nám kdykoli ozvat přes web či telefonem na 220 873 614. 

 

Přímo tady na stránce se snadno přihlásíte k odběru newsletteru, díky kterému se jako první dozvíte o našich plánovaných projektech. Včetně tajných nabídek jen pro naše nejbližší klienty.

Chci bydlet moderně