Poznejte život ve městě králů, které leží 20 minut na západ od Prahy. Objevíte tady nevšední krásu architektury i nezapomenutelné zážitky a veškeré výhody města jako na dlani. Město Slaný a jeho okolí je kouzelným místem pro plnohodnotný život, kde najdete vír města i klid v duši.

 

Město pojmenované podle solného pramene leží v mírně vlnité krajině s bohatou úrodou polí a chmelnic. Ačkoliv zde vládla bouřlivá sopečná činnost Slánské hory, v jejím okolí byl život nepřetržitě od pozdní doby kamenné až do vzniku osady, která je základem pro dnešní město.

Poznejte Slánské včera

Ocitněte se zpět v roce 1602, kdy vznikla známá Willenbergova veduta a procházejte se po původních hradbách města. Díky virtuálnímu průvodci zažijete historii i současnost na vlastní oči a ještě se vzděláte. Stáhněte si aplikaci do mobilu, namířte fotoaparátem na středověké opevnění města a udělejte si nevšední výlet po městě díky novým technologiím.

Film pod širým nebem

Není romantičtějšího rande v kině jako ve Slaném. Vezměte svou drahou polovičku do kina posazeném v zeleni s bohatým programem nejnovějších filmů, které ve Slaném funguje již od roku 1959. V letních měsících je na programu vždy jedno představení denně a nechybí ani občerstvení ve stáncích. Atmosféra kina je tady opravdu jedinečná a okouzlí každého návštěvníka.

Voňavý a sladký výlet

Bohatá historie ovocnářství zařídila stezku ovocným sadem, kde si rovnou i nějaké čerstvé ovoce můžete nakoupit. Těšte se na 4,5 km dlouhou trasu mezi ovocnými stromy. Narazíte tu na nejznámější druhy ovoce jako jsou meruňky, višně, třešně a především jabloně. Vezměte celou rodinu a užijte si sladké odpoledne s vůní ovoce.

Bobule u Prahy

Pokud umíte ocenit dobré víno, rozhodně sem musíte zavítat. Hned u Slaného je totiž vinařství Kvíc s nádhernou vinicí a sklípkem. Koupit si můžete čerstvý burčák nebo si zajít na degustaci vína. Určitě stojí za to, projít se skrz vinici a pokochat se krásou zapadajícího slunce.

Řízný minipivovar

Přímo ve Slaném je známý minipivovar Antoš, který Vás zchladí nejen pořádně hořkou dvanáctkou. Ochutnejte také spoustu pivních speciálů různých typů chmelení, kvašení a hlavně několika stupňů. Překvapí Vás také ojedinělé příchutě tropického ovoce. Každý správný pivař by do Antoše měl zavítat a rozvinout své chuťové pohárky alespoň jednou za život.

Sportovní výzvy

Ve Slaném je opravdovým sportovním výkonem vylézt na Slánskou horu po ferratách. Najdete tam úseky pro začátečníky, ale i náročné úseky pro pokročilejší. Výhled na konci je pak nezapomenutelným zážitkem. V nedalekých Beřovicích si pak dejte partičku golfu, kde jsou jamky výzvou i pro zkušené golfisty. A jen tak pro relax si skočte třeba do bazénu v aquaparku nebo si v zimě zabruslete na stadionu. Ve Slaném si najdou to svoje jak rekreační, tak i profesionální sportovci.

Začněte tady novou etapu života

Slaný je naší další objevenou lokalitou, kde se dá žít lepší život za Prahou a vy se sem můžete nastěhovat třeba zítra. K dispozici máme novostavby dvoupatrových domů nebo jednopodlažních bungalovů, které navíc předběhly svou dobu. Jsou totiž plné technologií, které Vám minimalizují náklady na spotřebu energií. Jděte na sunvalley.cz a zjistěte o těchto domech více.

 

Získejte informace o nových projektech, speciálních nabídkách nebo exkluzivních předprodejích jako první. Přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce a my Vám je budeme pravidelně posílat na email.

Chci vědět o všem jako první