Rozhodujete se o tom, jestli koupit nemovitost z developerského projektu, který je teprve ve výstavbě? V tomto článku Vám napovíme, jak se nespálit při výběru projektu a jaké jsou znaky toho, že projekt bude úspěšně dokončen.

 

Základem je financování

Pokud je partnerem projektu banka, je to prvním znakem úspěchu. Banka je totiž ochotná financovat projekt v takové výši, aby měla jistotu dokončení stavby. Pokud je v pozadí projektu i banka, je to znamení, že do projektu nevkládá developer své vlastní peníze, které by mu případně mohly bránit v dokončení a zároveň je jasné, že si získal důvěru banky, které nemá obavy projekt financovat. Zjistěte tedy, zda za projektem stojí silná financující banka a máte napůl vyhráno.

Jak budete platit Vy

Zaměřte se i na to, jaké platební plnění se očekává od Vás. Chce od Vás developer nejlépe zaplatit ihned a ještě pomalu ani nekopnul do hlíny? Tady opravdu zbystřete. Ideální je, pokud developerovi stačí zaplatit poměrnou část nemovitosti předem a zbytek až když postaví celý projekt. Většinou se jedná o 20 % předem a následně zbytek až při kolaudaci nebo po kolaudaci. Takovému developerovi můžete věřit, že ví, co dělá a má zázemí pro dokončení projektu.

Historie potvrzuje budoucnost

Nakoukněte pod pokličku developera a prozkoumejte jeho předešlé projekty. Pokud má developer již zkušenosti s obdobnými projekty, pravděpodobně už ví, jak se na trhu pružně pohybovat. Právě v této době je tento bod velmi důležitý, protože jen opravdoví žraloci ví kam uhnout, když přijde vlna nedostatku materiálů a nezvyklých výkyvů na trhu. 

 

Kdo opravdu realizuje stavbu

Vliv plynulé výstavby má také zkušený dodavatel stavby. Developeři vytvářejí dlouhodobější spolupráce se stavebními firmami, které si také pečlivě vybírají. S jakými dodavateli stavby je developer schopen spolupracovat je nejen známkou úspěšného dokončení, ale také kvality. Větší developeři spolupracují pouze se zkušenými stavebními firmami a to se potom odráží ve spolehlivosti a vyšší flexibilitě, která zajistí, že i v případě výpadku materiálů, ví stavební firma kam sáhnout pro jiné zásoby nebo k jiným dodavatelům.

Vyřídíte vše na jednom místě

Nejlepší situace je, když má developer všechny služby pod jednou střechou. A to znamená, že u něj vyřídíte prostě všechno. Udělá si s Vámi prohlídku místa, pomůže Vám zajistit hypotéku, zajistí smlouvy a prodej, vyřídí klientské změny a předá Vám klíče k novému domovu i se všemi náležitostmi. Řešíte totiž vše s jednou společností a to je pak celý proces jednodušší a máte navíc všechny informace z první ruky.

Přemýšlíte o koupi novostavby?

Právě teď dokončujeme projekty East Gardens ve Strančicích a G Residence v Unhošti, které jsou sice oba vyprodané, ale další projekt teď stavíme uprostřed přírodního parku jen 20 minut od Chodova. V projektu Forest Views je momentálně v prodeji první etapa domů se zahradou. Prozkoumat ho můžete na forestviews.cz.

Získejte informace o nových projektech, speciálních nabídkách nebo exkluzivních předprodejích jako první. Přihlašte se k odběru newsletteru tady na stránce a my Vám je budeme pravidelně posílat na email.

Chci vědět o všem jako první