V dnešní době děti často tráví volný čas zíráním do displejů svých elektronických zařízení. Krásné počasí posledních dní ale přímo vybízí k tomu ukázat jim, jak jsme víkendy trávili jako děti my. Proto pro vás máme 5 tipů na nejlepší výlety pro rodiny s dětmi v okolí Unhoště, tedy v blízkosti našich bytů G Residence.

 

  • Hornický skanzen dolu Mayrau

Prohlídka dolu Mayrau, ve kterém se začalo těžit černé uhlí již v roce 1847, vás uhrane jedinečným programem, jehož součástí je i prohlídka těžebních strojů či industriální hřiště.

  • Rozhledna Děd

12 metrů vysoká cihlová rozhledna postavená v roce 1893 se pyšní titulem nejstarší rozhledny v Českých zemích. Okolo vrchu Děd se rozléhá hustý les, takže doporučujeme vyhlídku spojit s příjemnou procházkou.

 

  • Zoopark Zájezd

V netradiční zoo Zájezd je k vidění přes 100 druhů domácích i exotických zvířat. Výjimečná je expozice Terárium s největší veřejně přístupnou kolekcí chameleonů na světě. Zúčastnit se můžete například i komentovaného krmení či navštívit kontaktní koutek s domácími zvířaty.

  • Karlštejn

Kdo by neznal legendární muzikál Noc na Karlštejně? Z domova v Black Roofs či G Residence to máte jen pár minut autem přímo na “místo činu”. I když samotné okolí hradu je dechberoucí, výlet můžete spojit i s prohlídkou interiérů či vyhlídkou z Velké věže.

  • Medvědárium Beroun

Znáte Večerníček Méďové? Pokud ano, tak si jistě pamatujete tři huňaté hlavní hrdiny. Právě ti našli svůj domov v berounském Medvědáriu. Tuhle návštěvu určitě ocení zejména menší děti.

Co je to G Residence?