Na adventním věnci jsme už zápalily 2 svíčky, Štědrý večer je za rohem. Mnoho z nás si předvánoční období spojí (mimo přeplněné obchodní domy a všudypřítomný shon) s lahodným svařákem a čerstvě dopečenými kaštany na vánočních trzích. Věříme, že nejsme jediní co na zasněžené večery mezi třpytivými ozdobami na stromeček, čerstvým jmelím a dřevěnými doplňky provoněné vůní čerstvého trdelníku tak ráda vzpomíná. Proto vám přinášíme tipy na vánoční trhy v České republice, které by určitě neměly ujít vaší pozornosti. 

Praha

Vánoční trhy v hlavním městě jsou ještě o něco kouzelnější, než kdekoliv jinde. Rozhodně byste němeli vynechat ty na Staroměstském náměstí jimž dominuje 24 metrů vysoký vánoční smrk. Pokud se ale přece jen nechcete úplně mačkat mezi stovkami jiných nadšenců, doporučejeme trhy na náměstí Míru, náměstí Republiky nebo už tradiční trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad

Brno

V Brně zajděte na Moravské náměstí, kde si mimo nákupů můžete užít bruslení na ledě nebo projížďku na ruském kole, odkud se můžete pokochat všudypřítomnými vánočními světýlky. Za návštěvu stojí i trhy na náměstí Svobody, Dominkánském náměstí nebo Zelném trhu

Ostrava

V Ostravě se za punčem a praženými oříšky rozhodně vydejte na Masarykovo náměstí. V průběhu trvání vánočních trhů se můžete těšit i na bohatý program, vystoupí zde například hudební kapela SLZA nebo NEBE a ani tady nebude chybět plocha k bruslení. V kulturním centru Cooltour na Černé Louce se navíc můžete od 14. Do 15. 12. Zúčastnit nekonvenčního vánočního jarmarku. 

Pardubice

V Pardubicích každoročně ve vánočním čase ožívá náměstí Republiky. Najdete tam spoustu stánků, krásný vánoční strom a živý betlém, kde si můžete pohladit oslíka nebo ovečky. 

Vánoční trhy nevynechá ani Plzeň a její náměstí Republiky, kde se pořádá každoroční společné zpívání koled. V Olomouci za haluškami a čerstvou klobásou vypravte do historického centra města, kde najdete vyřezávaný betlém, divadelní představení pro děti i dospělé a téměř 100 stánků. Český Krumlov, pohádkové město, které o vánocích vypadá jako by ho navrhl samotný Walt Disney. Trhy navštivte na Náměstí Svornosti.

 

Jaké vánoční trhy nikdy nevynecháte vy?

 

Přečtěte si další tipy