Víte, že pomáháme seniorům, že jsme dali 3 byty obci a ještě k tomu podporujeme sportovní tým? 

Společensky odpovědné firmy se snaží o pozitivní dopad na životní prostředí nebo společnost v rámci svého podnikání. Stát se společensky odpovědnou firmou je dobrovolné, ale my to bereme jako závazek vůči vám, nám, planetě i celému světu. A jak se zapojujeme do vytváření lepších životů naší společnosti?

 

U nás to předáním nových domovů prostě nekončí. Úkolem společnosti Getberg není jen postavit kvalitní a moderní projekt, ale také rozvíjet okolí projektu, starat se o blaho jeho obyvatel a mimo to se snažíme být prospěšní i společnosti.

 

V Unhošti jsme hledali příležitost, která by naplnila naše poslání pomáhat obcím. A tak jsme se rozhodli nabídnout pomocnou ruku domovu pro seniory. Pomáháme pravidelně nejen finančně, ale také věcně. Při první vlně epidemie jsme například neváhali a dodali tolik roušek, kolik jsme jen mohli sehnat. Dovezli jsme spoustu dobrého jídla, doplňků stravy, vitamíny a nechyběla ani trocha laskomin pro sladší život.

Getberg předává potraviny důchodcům

Když se loni na jaře objevil na serveru Lidovky.cz článek o naší podpoře domova seniorů v Unhošti v první vlně koronaviru, měl právě titulek Getberg podporuje obyvatele lokalit, kde staví”. Naše fotografie, která vznikla během předávání zdravotnického materiálu a potravin pro jeho obyvatele, se pak objevila i v souhrnné reportáži o dobrovolné pomoci českých firem potřebným. Dodnes jsme na tu zmínku hrdí.

V Unhošti postavíme 4 bytové domy projektu G Residence (právě získaly Cenu veřejnosti za Nejlepší realitní projekt Středočeského kraje 2020 a zbývá v nich k prodeji poslední byt 4+kk), díky kterým se počet obyvatel oblíbeného městečka zvýší o 5 %. Držíme se pravidla, že pokud se rozhodneme kvalitu nějaké lokality využít, musíme k ní také přispívat. Jako součást přidané hodnoty slibujeme i dobré sousedství. A to nevzniká samo od sebe.

 

I proto je součástí naší nejnovější realizace East Garden Strančice například také nový veřejný park s hřištěm pro děti, třešňová alej a další veřejná zeleň. To všechno bude obyvatele více lákat ven a umožní jim trávit čas společně. Soukromí je důležité, ale nechceme mezi sousedy stavět zdi. Zadní části zahrad etapy Na vyhlídce jsou třeba záměrně oddělené pěší cestou. Nejen, že nebude nutné obcházet dvě řady domů, ale vznikne i další příležitost ke každodennímu potkávání.

 

A co ještě? Ve Strančicích si stěžovali na nedostatek učitelů. Přemýšleli jsme, jak této situaci ulehčit a pomoci obci, protože možnost vzdělání je jednou z nejdůležitějších složek, která má vliv na úroveň lokality. Rozhodli jsme se ve Strančicích přenechat přesně 3 byty obci, které budou sloužit jako možné útočiště pro nové učitele a to i se zárukou v případě nedokončení projektu.

U našich realizací také systematicky dbáme na ochranu přírody. Od šetrného postupu výstavby se snahou o minimalizaci dopadů na stávající obyvatele, až po samotné projekty navržené s důrazem na nízkoenergetická a ekologická řešení. V East Gardens získají všechny bytové jednotky kontejnery na třídění odpadu a možnost podle vlastního rozhodnutí využívat solární ohřev vody, rekuperaci tepla s klimatizací nebo vlastní nabíječku pro elektroauta. Myslíme tím na to, aby naše domy a byty splňovaly požadavky moderního bydlení třeba i za 10 nebo 15 let. 

Máme rádi také sport a mezi zaměstnanci je to znát. Už jen majitel firmy Egor Khlebnikov je velký fanoušek bojových umění a občas si sám zaboxuje v gymu. Také hrál v mládí hokej a závodil v motokárách. Jeden z našich realitních specialistů působil dlouhodobě jako profesionální fotbalista v zahraničí, hrál konkrétně 2. ligu v Austrálii a také zde trénoval místní mládežnické týmy. Nejen že sport máme rádi, my ho také podporujeme. Vybrali jsme si tým dvou úspěšných juniorů v boxu, kteří se zúčastnili evropského šampionátu v Černé Hoře a snažíme se jim pomoc k dosáhnutí co největšího úspěchu.

Ale zpátky k bydlení. Hranice velkoměst samozřejmě stále více lidí neláká jen kvůli dobrému sousedství. Všechny důvody, proč se stalo trendem stěhování za velkoměsta v rozvinutých zemích na celém světě, si můžete přečíst tak zde na našem blogu. A pokud byste nový domov za hranicí Prahy chtěli i vy, neváhejte se nám ozvat. Kontaktujte nás na webu nebo zavolejte na číslo 220 873 614. Ptát se můžete na cokoliv.

Chci bydlet za Prahou