Jarrat vás okouzlí na první pohled. Jeho pozitivní osobnost, úsměv na tváři a letité zkušenosti z něj dělají opravdového profesionála v oboru. Jarrat vede prodejní tým a můžete se na něj obrátit s jakoukoliv otázkou ohledně investic. Jak se dostal k práci v Austrálii nebo Asii, proč se rozhodl pracovat pro GETBERG a mnohem víc se dozvíte v rozhovoru.

1. Jak jste se dostal k realitám?

Když jsem v 17 letech opustil Spojené Království, pracoval jsem v Portugalsku, Španělsku a na Maltě a poprvé se seznámil s marketingem. Zval jsem klienty na prohlídky bytů a domů. Po návratu do Anglie jsem nastoupil jako sales asistent v otcově realitní kanceláři, poté jsem se vypracoval na sales managera. Právě díky této práci jsem pak měl možnost pracovat i v Asii a Evropě. 

2. Proč jste se přestěhoval právě do Česka?

Ze Singapuru, kde jsem pracoval, jsem se přestěhoval za synem do Budapešti a myslel si, že tam už zůstanu. Zanedlouho mi ale volal můj kamarád Egor, že má pro mě skvělou pracovní nabídku v Praze. Jel jsem si tedy firmu prohlédnout a dva dny na to jsem už byl nejnovějším členem GETBERGu.

3. Co vás přesvědčilo?

To, že GETBERG není jen klasická realitní kancelář, je to mnohem víc. Pochopil jsem, že máme klienty, kteří investují přímo do našich projektů, kteří nám věří. To je v kombinaci s tak skvělým místem jako je Praha dokonalá predispozice pro úspěch. Ale nebudu lhát, nejvíce mě určitě přesvědčil Egor, připomněl mi totiž mě v jeho věku – byl mladý, plný energie a vášně pro to, co dělá. Je ukázkovým příkladem člověka, který si jde za svými sny. 

4. Jak bude podle vás realitní trh vypadat za 20 let?

To je těžká otázka. Rozhodně se budeme muset posunout více k udržitelnosti a ekologickému smýšlení. Svět totiž opravdu nemůže fungovat podle stejných pravidel, jako tomu bylo doteď. V roce 2050 má být také dostavěn The Luna Tic Hotel na Měsíci, takže kdo ví, jak všechno bude. Ale jestli se to stane realitou, rozhodně si zarezervuju svůj pokoj!

5. Jak se vám pracuje s mezinárodním týmem?

Díky tomu, že jsem většinu svého pracovního života strávil mimo Spojené království, jsem vždycky pracoval s lidmi z jiných zemí. To mi dodalo sebevědomí a vnitřní sílu. A pochopil jsem, že je úplně jedno, jestli máme stejné zázemí – lidé jsou vždycky lidé. S každým jednám s respektem a tak, jak chci, aby on jednal se mnou. A je jedno jestli se dorozumíváme anglicky, česky, rusky nebo rukama a nohama. 

6. Kde ve světě se vám nejvíce líbilo?

Rozhodně v Singapuru. Vždycky mě fascinovala budoucnost, miluji sci-fi. A v Singapuru si připadáte, že v budoucnosti žijete. Všechno je tam o krok napřed, jejich systém je neuvěřitelný.

7. Co vás pohání kupředu?

Vášeň. Vášeň pro práci, pro rodinu, pro život. Ve světě se děje moc špatných věcí, často kolem sebe vidím smutné lidi v depresích, bez vášně, co dělají věci jen pro peníze. To je špatně.

8. Jak zní nejlepší rada, kterou jste dostal?

Vzpomínám si na dvě. První byla od mého otce, který mne varoval před tím, jací lidé dokážou být, jde-li jim o jejich ego a peníze. Bylo mi z toho zle, nemyslím si, že cesta na vrchol vede jen přes mrtvoly. 

Druhou mi dala moje největší inspirace, moje maminka. Vždy když mě něco trápilo, říkávala: “Můžeš s tím teď něco udělat? Ne? Tak to nech plavat.” To mi ušetřilo spoustu vrásek. 

9. Na jaký společný zážitek se svým synem nejradši vzpomínáte?

Když mi volala moje žena, že je na cestě do porodnice, byl jsem zrovna v Dubrovníku. Okamžitě jsem sedl na letadlo a letěl do Budapešti. Stihl jsem to a byl jsem to právě já, kdo syna držel poprvé v náručí. Na to nikdy nezapomenu. Skvělých vzpomínek máme ale spousty – rádi jezdíme na lyže nebo potápět se. Stát se otcem bylo rozhodně nejlepší rozhodnutí v mém životě. 

10. Kdo je váš mentor?

Nemám jednoho mentora. Snažím se vzít si něco z každého člověka, se kterým se setkám.

 

Přečtěte si rozhovor s Kamilem